Український хокей залишився без єврокубків

Поділитися
Український хокей залишився без єврокубків Київський "Компаньйон" відмовився від участі у єврокубках © hckompanion.org.ua
Нестабільна ситуація в країні змусила чемпіона України київський "Компаньйон" відмовитися від участі у Континентальному Кубку. Таким чином, вперше за сім сезонів український клуб не буде представлений в розіграші європейського клубного турніру.

Українська хокей залишився без представництва в єврокубках - київський "Компаньйон", який виграв чемпіонське звання в минулому сезоні і отримав право виступати в Континентальному Кубку, відмовився від участі в турнірі.

Основна причина - фінансові складності і неспроможність зібрати боєздатний склад, щоб гідно представити Україну на міжнародній арені.

"Ми тягнули, скільки могли. З одного боку спонсора знайти не так вже просто, але з іншого - необхідна нам сума не така вже велика. Якщо порівнювати з вмістом хокейної команди протягом сезону. Не вийшло, але, напевно, не до цього зараз всім", - кажуть у клубі.

За словами менеджера команди Станіслава Верникова, ті хокеїсти, які залишилися в Києві і не роз'їхалися в пошуках роботи в Росію і європейські клуби, навряд чи змогли б скласти серйозну конкуренцію в турнірі, де "Компаньйону" довелося б змагатися з представниками сильної Білорусі та Франції.

"Прикро звичайно. Ми довго працювали над досягненням цієї мети, добилися права грати там, але...Це не найстрашніше, що зараз відбувається у нас в країні. Може бути, що не робиться, то на краще. Якби була хороша команда, потрібно було б їхати і грати. Ну, а те, що ми б зібрали зараз, при всій повазі до хлопців, це було б трошки не те", - зізнався менеджер в інтерв'ю каналу XSport.

Додамо, що спочатку передбачалося, що "Компаньйон" стартує з півфінального раунду, і в разі потрапляння в двійку найкращих з чотирьох учасників, пробився б у вирішальну стадію.

востаннє українська ліга не була представлена в турнірі в сезоні-2007/08. В подальших роках в Континентальному Кубку грали київський "Сокіл" та донецький "Донбас". Нагадаємо, що в розіграші-2012/13 "Донбас" став першою українською командою, яка здобула перемогу в турнірі.

Таким чином, у популярних ігрових видах спорту лише футбольні та гандбольні команди будуть представлені в єврокубках. Баскетбол і хокей залишився без євросезону.

Раніше повідомлялося, що Федерація хокею України не може почати чемпіонат України через брак команд. !zn

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі