Український гімнаст, що отримав російське громадянство, не вважає себе зрадником

Поділитися
Український гімнаст, що отримав російське громадянство, не вважає себе зрадником Куксенков був одним з лідерів української збірної © detskiymir.vn.ua
Микола Куксенков, який залишив Україну заради виступу за збірну Росії, у першому інтерв'ю після переїзду для українських ЗМІ спробував пояснити причини свого рішення.

Колишній український гімнаст Микола Куксенков, який у кінці 2012 року прийняв рішення виступати за збірну Росії, вперше після цієї неоднозначної події дав інтерв'ю одному з українських ЗМІ. "Зрадником" Куксенков себе не вважає, випливає з відповідей гімнаста.

"Якщо деяким людям завгодно вважати мене зрадником, що ж - це їхнє право. Просто вони багато не знають", - говорить Куксенков в інтерв'ю "Спорт-Експрес в Україні".

"Мені поки в обличчя таких слів ніхто не говорив. Хоча в інтернеті я читав негативні відгуки. Що я можу сказати? Це говорять люди, які не знають, що таке працювати і взагалі не розуміють, що таке спорт. Не думають про те, яка віддача і як оцінюється праця спортсмена на батьківщині. Тому не бачу сенсу їм пояснювати, що я два цикли чесно виступав за Україну. І, вважаю, зробив для неї достатньо", - стверджує колишній українець.

Нагадаємо, що у квітні Микола Куксенков отримав офіційне право представляти на міжнародних гімнастичних змаганнях Російську Федерацію. До цього, через тимчасову заборону Куксенков пропустив чемпіонат Європи у Москві.

"Мені важко розділити почуття до України і Росії. Політики накрутили народ проблемами з газом, а ще зовсім нещодавно ми все було однією країною. Напевно, у мене почуття націоналізму атрофовано, але я однаково переживав за українців і росіян на чемпіонаті Європи", - міркує на російсько-українську тему спортсмен.

Куксенков повідав, що своє рішення він прийняв вже після Олімпіади у Лондоні, де українська команда зіткнулася з проблемами у суддівстві, коли у команди відібрали чесно завойовану бронзу. За словами гімнаста, якби не сталося цього, він би залишився в Україні.

"Відпочиваючи на морі після Лондона, я остаточно утвердився на думці, що потрібно щось міняти. Вся ця невдача з травмами та суддівством. Зрозуміло, хтось скаже, що треба бути сильнішим. Але гімнастика - суб'єктивний вид спорту. Загалом, тоді я вирішив, що у моєму житті потрібен новий поворот".

"Я і подумати не міг, що через переїзд стану таким популярним. Адже я робив це не для реклами і не для того, щоб привернути увагу до своєї персони. Мені просто запропонували найкращі умови для тренувань у Володимирі. Якщо б я хотів більше грошей, то поїхав би в іншу країну, пропозиція була і більш приваблива з фінансової точки зору. Але я обрав Росію. Тому що я не почуваюся тут чужим, тому що у мене тут бабуся і сестра, і мама регулярно приїжджає няньчити племінницю", - зазначив Куксенков.

До речі, Куксенков пояснив, що ніколи не думав переманювати інших українських спортсменів під прапори російської збірної. Таким чином, він спростував чутки про переїзд до Росії бронзового призера чемпіонату Європи Олега Верняєва.

"Навіть не знаю, як у кого народилася думка, що я мало не всю українську команду агітую перебратися до Росії. Там своїх гімнастів вистачає, між іншим. Щоб всі розуміли, мене ніхто не переманював. Мене запросила не збірна Росії, а спортивна школа у Володимирі", - резюмував Куксенков. !zn

Читайте також:

Чемпіонат світу з гімнастики у Києві може пройти без збірної України

Російська біатлоністка Панфілова буде виступати за Україну

Матеріали щодо розкрадання грошей на підготовку олімпійців передані в СБУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі