Український баскетбольний талант став найкращим європейцем на драфті НБА

Відео
Поділитися
Український баскетбольний талант став найкращим європейцем на драфті НБА Олексій Лень потрапив у систему "Фінікс Санз" © thehimalayantimes.com
Олексій Лень може почати виступи за "Фінікс Санз" - саме ця команда обрала його на щорічному "ярмарку талантів" під п'ятим номером. Вперше в історії український баскетболіст отримав такий високий номер вибору.

Український центровий Олексій Лень був обраний "Фінікс Санз" під п'ятим номером на драфті-2013, який відбувся у ніч з 27 на 28 червня у Нью-Йорку.

Такий високий номер представник України отримав вперше в історії - раніше рекорд належав Віталію Потапенку, якого "Клівленд Кавальерз" обрав під 12-м "піком" у далекому 1996-му.

Таким чином, у найсильнішій лізі світу може почати виступи ще один українець: на сьогоднішній день у НБА представлений один представник українського баскетболу - центровий "Детройта" В'ячеслав Кравцов. Втім, до підписання контракту з "Фініксом" в Леня справа поки не дійшла.

Примітно, що Лень також міг бути обраний клубом Потапенка - саме "кавалеристи" першими оголосили свій вибір. Шанси отримати перший "пік" в українського центрового були дуже великі, навіть незважаючи на те, що через травму він не зміг взяти участь у жодному з переддрафтових таборів.

Основним конкурентом Леня вважався ще один центровий - Нерленс Ноель. Втім, ні він, ні Лень не були обрані першими чотирма командами.

Першим номером драфта-2013 став канадський форвард Ентоні Беннет, що викликало подив у представників лайв-студії на каналі ESPN. У підсумку, Лень все ж обійшов свого головного конкурента, і став самим топовим європейцем на драфті-2013.

Фахівці вважають, що для "Санз" - досить хороший варіант для Леня. Як відомо, у 1990х - це була одна з найсильніших команд НБА, але минулий сезон став найгіршим в її історії. "Сонячні" зайняли в регулярному чемпіонаті четверте місце з кінця.

Відразу після оголошення вибору "Фінікса" Олексій дав короткий коментар, під час якого, крім стандартних для таких моментів фраз, продемонстрував підкладку свого піджака - вона була синього і жовтого кольору!

"Пишаюся тим, що я - українець. Спасибі моєму кравцеві за цей костюм!", - цитує його слова "Планета Баскетбол".

Втім, поки невідомо чи зможе Лень віддати борг своїй країні виступами за збірну. Нагадаємо, що в 2011 році Олексій поїхав з України зі скандалом - "Дніпро", за який він виступав, був проти виїзду з готелю, оскільки мав контракт з баскетболістом.

Слід зазначити, що у Дніпропетровську Лень так і не отримав нормального шансу заграти за дорослу команду, навіть вже будучи зіркою українського баскетболу. До речі, офіційний сайт української федерації досі мовчить про таку важливу і визначну подію.

Зазначимо, що на драфті-2013 також був обраний росіянин Сергій Карасьов - син відомого у минулому баскетболіста, а нині - тренера підмосковного "Тріумфу" Василя Карасьова.

Важливим фактом є і те, що для багаторічного комісара НБА Девіда Стерна, якого вже за традицією освистали під час церемонії, нинішній драфт став останнім на посаді - у наступному році він йде у відставку. !zn

Читайте також:

Вперше в історії українська баскетболістка обрана на драфті жіночої НБА

Плей-офф НБА: "Майамі" захистив чемпіонський титул

"Будівельник" отримав право на участь у найбільшому європейському турнірі

Ще один український баскетболіст продовжить кар'єру у США

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі