Український баскетбольний функціонер виступив проти перенесення Євробаскету-2015

Поділитися
Український баскетбольний функціонер виступив проти перенесення Євробаскету-2015 © iSport.ua
Віце-президент Федерації баскетболу України Валерій Кондратьєв вважає, що українській стороні не варто відмовлятися від проведення чемпіонату Європи в 2015 році.

Віце-президент Федерації баскетболу України, а також президент дніпропетровського "Дніпра" Валерій Кондратьєв вважає, що поки рано говорити про перенесення Євробаскету-2015 з України в інше місце.

"У багатьох ЗМІ з'явилася інформація про те, що Україна просить перенести проведення Євробаскету з 2015 на 2017. Я як віце-президент ФБУ не поділяю таку думку. Я володію інформацією, що підготовка триває. 22 березня відбудеться засідання ФІБА-Європа, на якому це питання і буде вирішено. Тому передчасно говорити про скасування або перенесення чемпіонату Європи", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 19 березня директор оргкомітету Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський заявив, що Україна може звернутися до європейської федерації з проханням перенести турнір на два роки вперед.

Кондратьєв підтвердив, що є певні труднощі з фінансуванням проекту з боку держави, проте підкреслив важливу роль приватних інвесторів.

"Так, варто визнати, що у нас є певні труднощі в частині державного фінансування. Але приватний інвестор виконує взяті на себе зобов'язання в повному обсязі. ФІБА з розумінням ставиться до ситуації, що склалася, і поважає виконану функціонерами та спонсорами роботу. Будівництво арен у Дніпропетровську, Києві, Львові та Одесі триває. У нас ще достатньо часу, щоб прискоритися і завершити будівництво всіх об'єктів Євробаскету-2015 в строк. Сподіваюся, що до 2015 року політична й економічна ситуація у країні стабілізується", - резюмував Кондратьєв.

Нагадаємо, що остаточне рішення про те, залишати чи ні Україні право на проведення турніру, ФІБА-Європа прийме в суботу, 22 березня.

Між тим, грецьке видання Eurohoops.net повідомило, що ФІБА-Європа не збирається змінювати господаря Євробаскету-2015 в найближчу суботу, як це анонсувалося раніше. Ситуація в Україні залишатиметься під наглядом керівників організації. А вже восени, під час запланованого візиту перших осіб ФІБА-Європа, і буде винесено остаточне рішення, інформує iSport.ua.

Нагадаємо, про своє бажання прийняти Євробаскет-2015 заявила Франція і Польша, а також ряд інших європейських країн. !zn

Читайте також:

Україна в сім разів зменшить витрати на Євробаскет-2015

Названі арени, на яких відбудуться матчі Євробаскету-2015

На історичному ЧС з баскетболу Україна зіграє з легендарними американцями

"Будівельник" обіграв "Црвену Звезду" в першому матчі чвертьфіналу Єврокубка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі