Український баскетболіст Боломбой прийме російське громадянство

Поділитися
Український баскетболіст Боломбой прийме російське громадянство Боломбой - уродженець Донецька © ESPN
Баскетболіст вже став гравцем російського ЦСКА.

ЦСКА підписав трирічний контракт з українським центровим Джоелем Боломбоєм. Як інформує офіційний сайт клубу, гравець в даний момент знаходиться в процесі отримання російського громадянства.

Боломбой так прокоментував перехід в ЦСКА:

"Захоплений можливістю приєднатися до ЦСКА. З дитинства я мріяв грати в НБА або у великій команді ЦСКА – через історію моєї родини. Нарешті, мені випав такий шанс. Це багато для мене значить, оскільки моя мати з Росії, у нас тут коріння.

Цей досвід дозволить мені багато чому навчитися, вирости як молодому гравцю на майданчику і за її межами, зробити новий крок у кар'єрі. Також чекаю можливості стати частиною великої організації, команди, попрацювати з тренерським штабом", – сказав Боломбой.

Боломбой – уродженець Донецька. Разом з батьками (батько – конголезець, мати – росіянка) він переїхав в США в 4-річному віці, де отримав американський паспорт.

Боломбой виступав за команду університету "Вебер Стейт", де в останньому сезоні в середньому набирав 17,9 очка і робив 12,8 підбору.

У 2016-му Боломбой був обраний "Ютою" на драфті НБА під загальним 56-м номером.

Останні два сезони Боломбой провів в "Юті" і "Мілуокі", де загалом провів 18 матчів у "регулярках" НБА (1,7 очки, 1,5 підбору, 5,1 хвилини) і 2 зустрічі плей-офф НБА (2,0 очка, 1,0 підбору, 4,5 хвилини).

Раніше повідомлялося про те, що Лень і Боломбой більше не будуть викликані в збірну України з баскетболу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі