Український автогонщик Вадим Нестерчук загинув під час тренувань у пустелі

Поділитися
Український автогонщик Вадим Нестерчук загинув під час тренувань у пустелі © autowp.ru
Життя відомого учасника ралі-рейду "Дакар" обірвалося за трагічним збігом обставин у важких умовах однії з пустель в ОАЕ.

Відомий український автогонщик, ралліст Вадим Нестерчук загинув у пустелі Руб Аль Халі в Об'єднаних Арабських Еміратах під час тренувальних заїздів.

За попередньою інформацією трагедія сталася після того, як болід 42-річного Нестерчука застряг у пісках, і гонщик, а також помічник, що перебував з ним, не зуміли вибратися з піщаної пастки.

Як повідомляє офіційний сайт Sixt Ukraine, незабаром автомобіль вийшов з ладу, а Нестерчук прийняв рішення вирушити за допомогою до найближчої траси. Свого напарника, місцевого жителя Вадим залишив поруч з автомобілем і відправив GPS координати місця, де сталася поломка. Пізніше Нестерчук також відправив координати свого місця розташування біля траси.

Рятувальна група відразу ж поспішила на допомогу українському гонщикові, однак, прибувши на місце знайшла його вже без почуттів. За попередньою версією, смерть українського гонщика настала внаслідок теплового удару і зневоднення організму. Втім, вдалося врятувати другого учасника тренування - як повідомили лікарі, якщо 30-хвилинне зволікання могло коштувати життя і цій людині.

Зазначимо, що пустеля Руб Аль Халі - одне з найспекотніших місць на Землі. На території, що відповіднає площі України, немає рослинності - суцільні піщані дюни. Температура вдень становить 40-50 градусів за Цельсієм. Саме в цій пустелі Нестерчук любив тренуватися, готуватися до змагань, повідомляє TСН.ua.

У ці дні команда Нестерчука Sixt Ukraine проходила підготовку до ралі-рейду "Шовковий Шлях", яке стартує в Росії в середині липня. Також Нестерчук і Ко заявився на участь у "Дакарі", проте здійснитися планам українця так і не вдалося.

Трохи пізніше офіційно смерть Нестерчука підтвердили і на сайті його команди.

Вадим Нестерчук брав участь у всіх ралі-марафонах "Дакар", які проходили в Південній Америці (2009-2013 рр.), ралі-рейдах "Шовковий шлях" та "Абу-Дабі Дезерт Челлендж". Неодноразово займав призові місця на Кубках Світу з ралі-рейдів, а також був організатором кількох перегонів на території України. !zn

Читайте також:

Українці посіли п'яте місце на першому етапі Кубка світу-Italian Baja 2012

Французький автогонщик вперше в історії виконав зворотне сальто на автомобілі

Австрійська екстремалка дивом врятувалася від смерті відмовив парашута

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі