Українські веслярі завершили чемпіонат Європи з шістьма медалями

Поділитися
Українські веслярі завершили чемпіонат Європи з шістьма медалями У чеському Рачице українці посіли 8-е місце в загальному заліку © Canoe Račice
За дві нагороди вибороли 19-річний Павло Алтухов, а також дует каноїстів Дмитро Янчук/Тарас Міщук.

Українські спортсмени вдало виступили на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное, який відбувся у чеському Рачице.

Незважаючи на нелегку ситуацію в спорті загалом і гребних дисциплінах зокрема, українці привезли з Чехії шість медалей: одне золото, два срібла і три бронзи.

Найбільш успішними у збірної України виявилися каноїсти Дмитро Янчук та Тарас Міщук, а також їхній колега-одиночник Павло Алтухов. Янчук став триразовим призером, вигравши золото, срібло і бронзу, Міщук - узяв золото і срібло, а один з найменш досвідчених і так молодій українській команді - 19-річний Алтухов "обмежився" двома бронзами. Всього в Рачице Україну представляло 22 спортсмена, а ще троє виступали в змаганнях паралімпійців.

Таким чином, українці посіли 8-е місце в загальному медальному заліку, а за кількістю нагород поступилися лише чотирьом командам.

В останній день змагань один з найперспективніших на європейській арені дуетів-каноїстів Дмитро Янчук та Тарас Міщук (спортсменам відповідно на 22 і 19 років) фінішував другим на дистанції 500 м. На відміну від попереднього дня, коли вони перемогли на 1000-метрівці, випередивши росіян Олексія Коровашкова і Іллю Первухіна, на цей раз вони поступилися в боротьбі за золото. Правда в російському екіпажі Первухина замінив Іван Штиль.

Читайте також: Аналітики передрікають українським спортсменам більше 20 медалей в Ріо-2016

Що стосується Алтухова, то спортсмен, що представляє одночасно Полтавську і Хмельницьку області, прийшов третім до фінішу на 500-метрівці. Напередодні він також був третім на вдвічі більшій дистанції. Таким чином, молодий каноїст підтвердив свою перспективність після того, як у 2014 став четвертим на чемпіонаті світу на 1000-метрівці. До речі, тоді українець був наймолодшим учасником фінального заїзду.

Колишня українка Інна Осипенко-Радомська, нині представляє Азербайджан, невдало виступила в Рачице: у фіналі 500-метрівки байдарочниця прийшла до фінішу шостий (слідом за нею - українка Світлана Римкевич), а на 5000-метрівці вона зовсім не фінішувала. Примітно, що своє рішення змінити громадянство, триразова призерка Олімпійських ігор пояснила поганими умовами підготовки до стартів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі