Українські спортсмени виграли 117 медалей на Паралімпіаді-2016

Поділитися
Українські спортсмени виграли 117 медалей на Паралімпіаді-2016 Українці виграли 41 золоту медаль © rio2016.com
Українці завершили виступи на Паралімпійських іграх в Ріо.

Збірна України завершила виступи на Паралімпіаді в Ріо. За підсумками 17 вересня українці завоювали одинадцять медалей: 3 "золота", 4 "срібла" і 4 "бронзи".

Золоті медалі виграли Єлизавета Мерешко (плавання на 100 метрів вільним стилем), Максим Веракса (плавання на 50 метрів вільним стилем) і Ганна Стеценко (плавання на 100 метрів на спині).

Срібними призерами Паралімпіади стали чоловіча збірна з плавання у складі Юрія Божинского, Дениса Дуброва, Максима Кріпака і Євгена Богодайка (естафета 4х100 комплексом), Ярослав Денисенко (плавання), Оксана Ботурчук (біг на 400 метрів) і Вікторія Савцова (плавання на 100 метрів вільним стилем).

А "бронзу" завоювали Олександр Комаров (плавання на 100 метрів вільним стилем), Ілля Яременко (плавання на 100 метрів вільним стилем), Лейла Аджаметова (біг на 400 метрів) і Андрій Деревінський (плавання на 50 метрів вільним стилем).

Таким чином, Україна завершила виступи на Олімпіаді зі 117 медалями (41-37-39). 18 вересня, в останній день Ігор, українці не будуть представлені в змаганнях.

Поки що українська збірна утримує третю позицію в медальному заліку, але в заключний день Паралімпіади США ще можуть обійти Україну. Американці відстають на одне "золото" (40-42-30) і будуть брати участь у двох марафонах, а також фіналі з регбі.

Читайте також: Паралімпіада-2016: світовий рекорд і чотири "золота" України

Нагадаємо, ця Паралімпіада стала найуспішнішою в історії України. Раніше рекордом української збірної були 84 медалі (32 золоті) на Олімпіаді в Лондоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі