Українські легкоатлетки Повх і Земляк дискваліфіковані за вживання допінгу

Поділитися
Українські легкоатлетки Повх і Земляк дискваліфіковані за вживання допінгу Спортсменки получиди тривалі дискваліфікації © УНІАН
Українки отримали довгостроковий бан.

Дві українські легкоатлетки Ольга Земляк і Олеся Повх у зв'язку з порушенням антидопінгових правил Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій відсторонені від виступів, а їх результати анульовані.

25 липня 2017 року Підрозділ IAAF з легкоатлетичної етики (Athletics Integrity Unit) повідомилв Федерацію легкої атлетики України (ФЛАУ) про початок розслідування щодо Ольги Земляк та Олесі Повх у зв'язку з потенційним порушенням антидопінгових правил (використання або спроба використання забороненої речовини або забороненого методу).

Земляк і Повх у своїх доповідях перед Athletics Integrity Unit не змогли пояснити аномальні результати тестів, тому ФЛАУ наклала тимчасове відсторонення на спортсменок.

Тепер Виконком Федерації легкої атлетики України виніс остаточне рішення у справах спортсменок.

Земляк дискваліфікована на вісім років і відсторонена від змагань починаючи з 3 серпня 2017 року і до 2 серпня 2025 року. Анульовані всі результати змагань, встановлені нею в період з 5 липня 2016 року по 3 серпня 2017 року.

В тому числі Ольгу позбавили всіх титулів, нагород, медалей, балів, підлягають поверненню призи і грошові винагороди, отримані нею в зазначений період. Земляк заборонено брати будь-яку участь у змаганнях і заходах з легкої атлетики в період дискваліфікації.

Олеся Повх отримала чотири роки дискваліфікації і відсторонена від участі у спортивних змаганнях, починаючи з 3 серпня 2017 року і до 2 серпня 2021 року. Також до неї застосовані ті ж санкції, що й до Земляк.

Олеся Повх - володар бронзової медалі Олімпійських ігор у Лондоні в естафеті 4х100 м. Ольга Земляк, яка виступає в бігу на 400 метрів, є найкращою легкоатлеткою 2016 року в Україні.

Нагадаємо, в червні українська легкоатлетка Наталія Лупу була дискваліфікована на 8 років за допінг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі