Українські легкоатлети повернулися на НСК "Олімпійський"

Поділитися
Українські легкоатлети повернулися на НСК "Олімпійський" Умови для бігунів - поки найкращі на стадіоні © uaf.org.ua
Вперше після реконструкції головний стадіон країни, брав фінал Євро-2012, став місцем проведення офіційних легкоатлетичних заходів.

18 червня на НСК "Олімпійський" відбулося відкрите тренування збірної України з легкої атлетики, яка в ці дні завершує підготовку до командного чемпіонату Європи.

Подібний захід вперше пройшов на головному стадіоні України, який, раніше, до закриття на рекострукцію, регулярно приймав різні змагання з легкої атлетики.

Тренування легкоатлетів відвідали міністр у справах молоді та спорту Равіль Сафіуллін і президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. Головний спортивний державний чиновник України Сафіуллін зазначив, що надалі "Олімпійський" буде відкритий для українських легкоатлетів - як в якості тренувальної бази, так і місця для проведення змагань. Однак, як заявив міністр, все буде залежати від рішення тренерського штабу збірної з легкої атлетики та їх тренувальних планів.

Також Сафіуллін підтвердив, що Україна подаватиме заявку на проведення командного чемпіонату Європи-2017, про що раніше повідомляли в Федерації легкої атлетики України.

Єдине, що необхідно вирішити, - сектори для метань, які поки що відсутні на стадіоні. Так зване верхнє поле "Олімпійського", яке використовувалося раніше для цього виду програми, вже давно не експлуатується, будучи одним з проблемних спортивних об'єктів, зважаючи на будівництво поблизу житлового будинку.

Як зазначив у розмові з кореспондентом ZN.UA гендериктор державного концерну "Спортивні арени України" Сергій Симак, зараз розглядається кілька варіантів вирішення даної ситуації - які саме, Симак поки не став уточнювати.

Олімпійська чемпіонка Пекіна, а нині голова комітету атлетів України Наталія Добринська у розмові з ZN.UA висловила задоволення нинішніми легкоатлетичними доріжками "Олімпійського", попутно зазначивши, що до реконструкції цей стадіон чудово підходив для змагань, проте був дуже незручний для тренувального процесу. Тим не менш, зараз ситуація змінилася, резюмувала Добринська.

Втім, поки що говорити про остаточне повернення легкої атлетики на НСК "Олімпійський" у федерації не стали. Виконавчий директор ФЛАУ Андрій Ревуцький припустив, що для цього слід привести легкоатлетичне обладнання в необхідний стан і підготувати сектори для стрибків та метань.

Зазначимо, що командний чемпіонат Європи відбудеться 22-23 червня в британському Гейтсхеді. Українська команда складається з 49 атлетів: 25 - жіночої збірної і 24 - в чоловічій. Змагання пройдуть у 20 дисциплінах, за перемогу в кожній з них нараховуються очки, які йдуть у загальний залік. !zn

Читайте також:

Ольга Саладуха очолила світовий рейтинг сезону

Фізики розкрили секрети великого бігуна Усейна Болта з допомогою рівнянь

Ще одна українська легкоатлетка очолила світовий рейтинг сезону

Міністр спорту Сафіуллін обіцяє розібратися з усіма проблемними спортивними об'єктами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі