Українські клуби висловили бажання змінити формат чемпіонату

Поділитися
Українські клуби висловили бажання змінити формат чемпіонату Прем'єр-лігу хочуть реформувати
"Динамо" і "Шахтар" "дивляться в одному напрямку", але мають трохи різні погляди на схему турніру.

Сьогодні, 13 листопада, відбулася робоча зустріч керівників клубів Прем'єр-ліги, ПФЛ та Федерації футболу України, на якій основними питаннями були зміна формату чемпіонату України, а також ліміт на орендованих гравців.

Більшість клубів УПЛ висловили бажання змінити формат турніру. Про це розповів генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін: "Усі хочуть, щоб чемпіонат складався з 16 клубів, як раніше. Але сьогодні це зробити дуже складно, а фактично - неможливо. Тому, за великим рахунком, ми обговорювали наявність 14 клубів у вищому дивізіоні. Дай бог, щоб 14 збереглося. Добре, що у Першій лізі є клуби, які хочуть підвищитися в класі. Є фінанси, інфраструктура та можливості.

З іншого боку ми маємо ряд клубів Ліги Парі-Матч, які не відповідають жодним вимогам. Сподіваюся, федерація футболу прийме адекватне рішення, щоб наш чемпіонат з 14 командами був якісним та конкурентоспроможним. Велику частину часу ми обговорювали саме зміну формату. Більшість зійшлася на думці, що чемпіонат потрібно реформувати. Робити його в три або чотири кола", - наводить слова Палкіна Footboom.com.

Також Палкін розповів, що у "Шахтаря" і "Динамо" співпала думка: "З "Динамо" у нас збіглися позиції по орендованим футболістам, а також щодо формату. Якщо у чемпіонаті залишається 14 клубів - схему проведення потрібно міняти. Грати в два кола, як зараз, немає сенсу. При цьому у динамівців свій варіант формату, у нас - свій. Але ми дивимося в одному напрямку. Потрібно просто сісти і проаналізувати плюси і мінуси. Головне питання, як команди будуть ділитися після двох кіл. Ми пропонуємо поділяти на три групи, "Динамо" - на дві. Це все можна обговорювати. М'яч на стороні ФФУ - чекаємо на рішення".

Читайте також: Гендиректор "Шахтаря" звинуватив ФФУ в розвалі українського футболу

Крім того, як повідомив Палкін, більшість клубів висловилася за те, щоб не обмежувати кількість орендованих футболістів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі