Українські клуби в Лізі Європи заробили вже майже 4 мільйони євро

Поділитися
Українські клуби в Лізі Європи заробили вже майже 4 мільйони євро Участь у Лізі Європи - хороший фінансовий стимул © uefa.com
Завдяки потраплянню в основний етап Ліги Європи три українських команди зуміли поповнити свої бюджети. У разі вдалого виступу доходи будуть збільшуватися.

УЄФА оприлюднила докладну інформацію про доходи, що очікуються від проведення Ліги Європи в сезоні 2014/15: згідно з підрахунками, українські клуби вже заробили близько 4 мільйонів євро.

Лише за потрапляння в груповий турнір змагань, "Динамо", "Дніпро" і "Металіст" отримали від УЄФА по 1,3 мільйони в європейській валюті.

Крім того, вдалі виступи українців збільшить доходи: перемога поповнить клубну скарбницю ще на 200 тисяч євро, нічия - на 100 тисяч. За вихід в 1/16 фіналу передбачені додаткові виплати. Переможці груп будуть винагороджені 400 тисячами євро, а ті команди, які фінішують другими, розбагатіють на 200 тисяч євро.

Що стосується плей-офф, учасники 1/16 фіналу отримають 200 тисяч євро кожен, за вихід в 1/8 фіналу передбачена виплата в 350 тисяч, чвертьфіналісти отримають по 450 тисяч, півфіналісти - по одному мільйону кожен. Переможець Ліги Європи отримає 5 мільйонів євро, а фіналіст - 2,5 мільйона.

Нагадаємо, що 18 вересня три українські команди візьмуть старт у груповому турнірі Ліги Європи: "Дніпро" у квартеті F зіграє проти італійського "Інтера", "Динамо" (група J) проведе виїзний матч з португальським "Ріу Аве", а "Металіст" у рамках змагань у групі L зустрінеться з турецьким "Трабзонспором".

Додамо, що раніше УЄФА не дозволила "Дніпру" і "Металісту" проводити ігри єврокубків в Дніпропетровську і Харкові. Таким чином, команди буде приймати суперників у Києві та Львові. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі