Українські хокеїсти заявили про дискримінацію з боку УХЛ

Поділитися
Українські хокеїсти заявили про дискримінацію з боку УХЛ Хокеїсти вимагають скасування обмежень за віком © Sport Arena
Деякі гравці не згодні із змінами правил чемпіонату України.

Група українських хокеїстів у відкритому листі звернулася до президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна та міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова з проханням вплинути на ситуацію в Українській хокейній лізі, яка взяла курс на омолодження і позбавила можливості грати більшість хокеїстів старше 1993 року народження.

У складах команд Української хокейної ліги будуть гравці не старше 1993 року народження. Більш того, можна буде використовувати всього п'ять гравців віком від 1993-го до 1997 року народження, а інші повинні бути молодше.

Група українських хокеїстів, чий вік перевищує встановлений у УХЛ ліміт, назвали рішення ліги "дискримінаційним і неправомірним". Хокеїсти у зверненні до Жданова вказують на 24-ту статтю Конституції України, згідно з якою "громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом", а у сфері праці забороняється будь-яка дискримінація, включаючи вікову.

У повторному зверненні до президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна українські хокеїсти закликали главу УХЛ "не руйнувати імідж українського хокею в очах міжнародного співтовариства і не допустити грубого порушення основоположних прав і свобод людини". Автори листа вимагають від ФХУ протягом 10 днів висловити свою позицію по дискримінаційному регламентом Української хокейної ліги.

Раніше повідомлялося, що хокейний клуб "Донбас" покинули відразу 26 хокеїстів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі