Українські баскетбольні клуби вперше в історії залишилися без єврокубків

Поділитися
Українські баскетбольні клуби вперше в історії залишилися без єврокубків Українські клуби пропустять сезон в Європі © http://budivelnyk.ua
Баскетболісти з України стали заручниками нестабільної політичної ситуації у країні, а також бюрократизму європейських чиновників.

Українські баскетбольні клуби не будуть брати участь в єврокубкових турнірах у сезоні-2014/15.

Про це стало відомо після того, як було опубліковано список учасників третього за значущістю і наймасовішого європейського клубного баскетбольного турніру - Кубка виклику. Як і в Євролізі і Єврокубку, в ньому не виявилося українських команд.

Таким чином, уперше за роки незалежності в євротурнірах не буде брати участь жоден український клуб.

Варто відзначити, що українці були постійними учасниками єврокубків, і, зокрема у Єврочелленджі, домагаючись у ньому певних успіхів - як вихід БК "Київ" і "Азовмаша" до Фіналу чотирьох турніру в середині 2000-х (тоді він називався Кубок ФІБА-Європи).

Що стосується Євроліги і Єврокубка, як вже повідомляли, чемпіон України "Будівельник" відмовився від участі у цих змаганнях. У той же час, віце-чемпіон "Хімік" планував знову заявитися в Єврокубок, але отримав відмову від УЛЄБ (об'єднання європейських ліг, яке відповідає за проведення Євроліги і Єврокубка).

Причиною відмови європейських баскетбольних організацій є нестабільна політична ситуація в Україні. І хоча українські клуби розглядали варіант проведення домашніх матчів у Європі (зокрема, "Будівельник" був готовий грати в Литві), в результаті було вирішено відмовитися від такої практики.

Зазначимо, що через відмову київського "Будівельника" виступати в Євролізі, розташування команди залишив її наставник латвійський фахівець Айнарс Багатскіс, який підписав контракт з російським "Нижнім Новгородом"

Нагадаємо, раніше Україну було позбавлено права проводити чемпіонат Європи-2015. !zn

Читайте також:

В баскетбольну збірну України викликано представників української діаспори у США

ФІБА-Європа розглядає варіант проведення Євробаскету-2015 у декількох країнах

Баскетбольна Євроліга звершилась черговим крахом росіян і несподіваною перемогою ізраїльтян

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі