Українська шахістка Музичук вирішила бойкотувати ЧС в Саудівській Аравії

Поділитися
Українська шахістка Музичук вирішила бойкотувати ЧС в Саудівській Аравії Ганна Музичук не поїде в Саудівську Аравію © Tribuna.com
Українка не буде захищати свій титул через порушення прав жінок.

Українська шахістка Ганна Музичук відмовилася їхати на чемпіонат світу зі швидких шахів, який пройде в Саудівській Аравії з 26 по 30 грудня.

"Через кілька днів я втрачу обидва свої чемпіонські титули - один за іншим. Просто тому, що вирішила не їхати в Саудівську Аравію. Не грати за чиїмись правилами, не носити абайю, не ходити з супроводом на вулицю і взагалі не відчувати себе вторинною істотою.

Рівно рік тому я виграла обидва цих титули і була найщасливішою людиною в шаховому світі, тепер же я відчуваю себе дуже погано. Я готова боротися за свої принципи і пропустити захід, який міг би принести більше грошей, ніж десяток турнірів разом узятих.

Це все дратує, але найбільше - що нікому немає до цього справи. Це по-справжньому гірке почуття, але я все одно не буду змінювати свою думку. Те ж саме стосується і моєї сестри Марії - я дуже рада, що вона поділяє мою точку зору", - написала Анна на своїй сторінці в Facebook.

Варто відзначити, що Музичук є чинною чемпіонкою світу в двох дисциплінах швидких шахів (бліц і рапід).

Нагадаємо, в листопаді Україна завоювала дві бронзові медалі командного чемпіонату Європи з шахів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі