Українка Зевіна стала бронзовим призером чемпіонату світу з плавання

Поділитися
Українка Зевіна стала бронзовим призером чемпіонату світу з плавання Дарина Зевіна - бронзова призерка ЧС на короткій воді © len.eu
В Дохе 20-річна киянка стала першою українською командою, якій вдалося завоювати нагороду на світовій першості в 25-метровому басейні.

Дарина Зевіна, яка вже кілька років вважається однією з найбільш перспективних плавчинь України, стала бронзовою призеркою чемпіонату світу на короткій воді, фінішувавши третьою на дистанції 100 метрів на спині з результатом 55,54.

Другою до фінішу прийшла Емілі Сибум з Австралії. Перше ж місце з світовим рекордом в запливі зайняла угорка Катінка Хошсу. Вона подолала дистанцію за 55,03 секунди. Попереднє досягнення належало японці Сихо Сакаї. Його вона встановила в 2009 році в Берліні, пропливши дистанцію за 55,23 секунди. Додамо, то Зевіна відстала від переможниці на 0,51 секунди. Втім, їй вистачило даного результату, щоб ще раз поліпшити своє національне досягнення - 56,23, встановлене у півфіналі цього турніру.

Таким чином, Зевіна стала першою українкою, яка завоювала нагороди в Катарі. Раніше українські спортсмени могли занести собі в актив лише нові національні рекорди. Крім Зевіній своє досягнення поліпшила і Ганна Дзеркаль - на 50-метрівці брасом вона подолала дистанцію за 30,77 секунди, побивши попереднє досягнення на 0,15 секунд.

В останні роки успіхи українського плавання в основному обмежуються медалями на змаганнях у 25-метрових басейнах, тоді як на олімпійському розмірі вони виступають не так успішно. Так, на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Берліні, який відбувся у серпні 2014-го, українці завоювали лише одну нагороду - на 50-метрівці батерфляєм третім фінішував Андрій Говоров. Тоді як на континентальному чемпіонаті на короткій воді-2013 взяли два " золота " і одну бронзу (золото Говорова на 50-метрівці вільним стилем, золото Зевіної на 200-метрівці на спині і бронза Говорова "дельфіном").

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі