Українець Понікаровський відправився у СКА слідом за суперзіркою Ковальчуком

Поділитися
Українець Понікаровський відправився у СКА слідом за суперзіркою Ковальчуком Понікаровський одягне форму СКА із Санкт-Петербурга © NHL
Ще один український представник у Національній хокейній лізі вирішив перебратися за океан.

Український форвард Олексій Понікаровський, який минулий сезон завершував у складі "Нью-Джерсі Девілз" прийняв рішення продовжити кар'єру у Континентальній хокейній лізі.

Слідом за суперзіркою світового хокею Іллею Ковальчуком українець із розташування "Дияволів" перебрався в один з найбільш заможних клубів Росії СКА із Санкт-Петербурга. Понікаровський підписав дворічний контракт зі СКА.

Відзначимо, що раніше ще один українець з НХЛ Руслан Федотенко підписав контракт з представником КХЛ - донецьким "Донбасом".

У минулому сезоні Понікаровський під час локауту у НХЛ виступав у "Донбасі" - разом з Федотенком. Потім 33-річний форвард повернувся у свій "Вінніпег Джетс". Проте у Канаді в українця не заладилося і він потрапив у "Нью-Джерсі" - знайомий досі клуб, з яким Олексій доходив до півфіналу Кубка Стенлі-2012.

Примітно, що генменеджер СКА, відомий у минулому хокеїст Олексій Касатонов зазначив, що Понікаровський висловив бажання отримати російське громадянство, і в даний час клуб надає форварду сприяння у вирішенні цього питання.

Втім, судячи з усього, це питання було піднято лише для того, щоб Поні уникнув у СКА ліміту на легіонерів, який обов'язковий для російських клубів КХЛ. Адже не секрет, що раніше хокеїст отримав канадський паспорт, однак при цьому продовжував значитися у НХЛ українцем, а також провів кілька матчів у футболці української збірної.

"Олексій Понікаровський володіє великим досвідом виступів у НХЛ. Це габаритний, фізично сильний гравець. Немає сумнівів, що він додасть сили, силового тиску нападу СКА", - зазначив Касатонов, додавши, що комплектування лінії атаки у СКА закінчено.

Понікаровський, вихованець школи київського "Сокола" перебрався у Росію в юному віці, де і почав професійну кар'єру в московських "Крилах Рад" та "Динамо". На драфті НХЛ 1998 року був обраний командою "Торонто" у 4-му раунді під загальним номером 87 і грав за "Мейпл Лівз" протягом десяти років.

У НХЛ Поні виступав у вищезгаданих "Вінніпезі" і "Нью-Джерсі", а також у "Лос-Анджелес Кінгз". Всього в північноамериканській лізі хокеїст провів 739 матчів і набрав 342 очки. !zn

Читайте також:

Збірна України з хокею прийме Францію у Донецьку - з "донецьким" тренером і хокеїстами

Фінал плей-офф НХЛ: "Чикаго" виграє Кубок Стенлі за 17 секунд (ВІДЕО)

Російський воротар Ілля Бризгалов став учасником рекордної угоди в історії НХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі