Українець Олексій Лень встановив особистий рекорд в НБА

Поділитися
Українець Олексій Лень встановив особистий рекорд в НБА Олексій Лень б'є особисті рекорди в матчах НБА © nba.com/suns
Єдиний представник України у кращому баскетбольному чемпіонаті в світі вдало увійшов у новий сезон. Головне, що особисті досягнення допомагати здобувати перемоги його "Фінікс Санз".

Український центровий "Фінікса" Олексій Лень в матчі регулярного чемпіонату проти "Бостона" набрав 19 очок і вдруге за тиждень оновив особистий рекорд результативності в НБА.

На цей раз, на відміну від недавнього матчу проти "Кліпперс", в якому українець набрав 17 балів, команда Леня перемогла, причому саме він зіграв ключову роль у виїзному успіху "Санз". За три хвилини до фінальної сирени поєдинку проти легендарного "Бостона" Олексій підібрав м'яч після невдалої атаки партнера і забив з-під кільця, змусив сфолити на собі одного з топ-гравців НБА - Реджона Рондо. Реалізувавши і штрафний кидок, Лень вивів свою команду вперед 107:105.

А за 20 секунд до кінця українець поставив переможну крапку - теж з лінії штрафних - 118:114. У підсумку, він набрав 19 очок (8/10 двоочковим, 3/3 штрафних), а також зробив 7 підбирань (3 в нападі) при 2 фолах.

Після матчу в Бостоні Лень отримав хороші відгуки в американській пресі, а газета Arizona Republic назвала звіт про поєдинок Big men have big night in Phoenix Suns' win - "Великі (центрові - прим. авт.) зробили великий внесок у перемогу "Фінікс Санз", підкресливши роль українського центрового "сонячних" в успішному результаті.

Нагадаємо, що Лінь був обраний "Фініксом" на драфті в 2013 році під найвищим для європейця номером - 5-м. В минулому сезоні українцю не вдалося проявити себе з-за травми. Саме пошкодження завадило Льоню зіграти за збірну України на чемпіонаті світу-2014.

5 листопада стало відомо, що ще один потенційний представник України в НБА Кирило Фесенко вирішив не шукати щастя в Америці, а підписав контракт з російським "Автодором".

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі