Українці зіграють у головному змаганні студентського баскетболу США

Поділитися
Українці зіграють у головному змаганні студентського баскетболу США Святослав Михайлюк візьме участь у "Березневе безумство" © fibaeurope.com
Ліга NCAA і її заключний етап сезону під назвою "Березневе безумство" вважає одним з найбільш рейтингових спортивних змагань в США.

Українські баскетболісти Святослав Михайлюк і Богдан Близнюк можуть зіграти у головному змаганні Студентської спортивної асоціації (NCAA) - "Березневе безумство". Цей міні-турнір підводить риску під сезоном в університетському баскетболі Штатів.

Команди обох українців - "Канзас" і "Східний Вашингтон" - включені в сітку турніру зіграють з відповідно проти "Нью-Мексико Стейт" і "Джорджтауна".

Як відомо, 17-річний Святослав Михайлюк - вихованець "Черкаських Мавп". В Канзасі він проводить свій перший сезон у NCAA, набираючи 3,0 очки і 1,3 підбору в середньому за гру. 19-річний Богдан Близнюк (20 років йому виповниться 31 березня) практично невідомий в Україні. Він, як і Михайлюк, проводить перший сезон в NCAA, але позаду нього навчання в американській школі Todd Beamer High School.

Коли Близнюку ще не було й двох років, його батько, водій-далекобійник з Луцька, загинув в ДТП. У віці семи років Богдан разом з матір'ю і старшим братом эммигрировали в США, влаштувавшись в містечку Федерал Уей, що в штаті Вашингтон. Там Близнюк і почав займатися баскетболом.

В "Східному Вашингтоні" українець виступає на позиції третього номера і має відмінну як для першачка статистику - 8,6 очки і 4,0 підбору в середньому за гру. При цьому реалізація Близнюком триочкових становить 56%.

Читайте також: Баскетболіст Агафонов став першим за 10 років українцем в чемпіонаті Бундесліги


Нагадаємо, раніше в "Березневе безумство" брало участь лише два українця. У сезоні-2006/07 Денис Яковлєв разом з Невадою" дійшов до другого раунду турніру. Останнім на даний момент українцем, пробовавшим сили в турнірі NCAA, був Кирило Натяжко. У 2011-му році його "Арізона" подолала відразу три раунди Божевілля, але центровий в чотирьох матчах, хоч і регулярно отримував ігровий час, очок не набрав. На його рахунку лише два підбору.

Єдиний на сьогоднішній день українець в НБА Олексій Лень потрапив у найсильнішу лігу планети крізь сито студентського баскетболу, виступаючи за "Меріленд". Зараз екс-гравець дніпропетровського "Дніпра" виступає за "Фінікс Санз".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі