Українці продовжили вдалі виступи на етапі Кубка Світу з п'ятиборства

Поділитися
Українці продовжили вдалі виступи на етапі Кубка Світу з п'ятиборства Вікторія Терещук © pentathlon.org
Вікторія Терещук, яка на день раніше фінішувала другою у змаганнях у жінок, зуміла повторити свій результат і в парі з Русланом Наконечним.

У заключний день змагань на Кубку світу у Будапешті тільки господарі змагань Лейла Дьєнешеї і Адам Мароши у змішаній естафеті виявилися сильнішими за українців Вікторіїю Терещук та Руслана Наконечного, повідомляє "Спорт-Експрес в Україні".

Тим самим наші спортсмени повторили своє срібне досягнення зразка другого етапу, що проходив у кінці березня у Ріо-де-Жанейро.

Вікторія Терещук на старт міксту виходила у ранзі віце-чемпіонки угорського етапу в особистій першості: поступилася вона, нагадаємо, подрузі з команди Ганні Буряк. Руслан Наконечний - єдиний з чотирьох українців не кваліфікувався до індивідуальниого фіналу, так що мав у неділю день відпочинку і, отже, був свіжішим, ніж багато хто з його суперників.

Нафехтоувавши на третю суму дня (932 очки) і поступившись у басейні лише корейцям Чжон Міна і Хван Учжину (1.54,07 проти 1.53,36), наша команда перед конкуром займала третє місце.

Але якщо Терещук зуміла обмежитися двома повалами, то Наконечний напартачив куди більше. У результаті, українці отримали передостанній результат - 880 балів з можливих 1200.

Втім, дісталося від угорських коней не тільки нам: росіяни з четвертого місця опустилися на десяте, корейці з п'ятого на десяте, білоруси з шостого на чотирнадцяте. Ще менше за нашу пару за іронією долі набрали латвійці Олена Рублевська і Денис Черковскіс.

Власне, саме з п'ятого місця, на яке опустилися останні, напевно і починали відраховувати потенційних суперників Дьєнешеї і Мароши, що очолили протокол перед комбайном.

Українці вирушили на дистанцію восьмими через три секунди після команди Латвії і через 55 після Угорщини. Але вже на другий рубіж Терещук прибігла на віртуальній срібноій позиції. І хоча стріляла вона не найкращим чином (за півхвилини здійснила одинадцять пострілів, щоб закрити п'ять мішеней), все ж зберегла другу позицію при передачі естафети Наконечному.

Руслану вдавалося триматися на другому місці аж до останнього кола, де оступившись і ледь уникнувши падіння, він пропустив вперед Шимона Сташкевича. Але на самому фініші на якісь міліметри українець все-таки опереди польського суперника, вирвав срібло і потрапив в обійми щасливої Вікторії Терещук.

Нагадаємо, що фінальний етап Кубка Світу з сучасного п'ятиборства відбудеться в кінці травня у Нижньому Новгороді. !zn

Читайте також:

Українські стрибуни перемогли на етапі Світової серії, випередивши фаворитів з Китаю

Гімнаст Олег Верняєв спростував інформацію про переїзд до Росії

Дворазовий олімпійський чемпіон Ломаченко залишає аматорський бокс

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі