Українці Нікішин та Свічкар стали призерами чемпіонату світу з фехтування

Поділитися
Українці Нікішин та Свічкар стали призерами чемпіонату світу з фехтування Богдан Нікішин займає перше місце у світовому рейтингу © НОК України
Українські спортсмени вдало виступили в Китаї.

Українські шпажисти Богдан Нікішин і Роман Свічкар не змогли вийти у фінал чемпіонату світу в Китаї, здобувши бронзові медалі.

Нікішин займає перше місце в світовому рейтингу, тому стартував в турі прямого вибування. Спочатку він в 1/32 переміг Джейкоба Хойле з США (10:8), потім був сильнішим Юлена Перейри з Іспанії (15:8). В 1/8 фіналу виграв у канадця Марка Ентоні Блеза-Беланже (15:6), а у чвертьфіналі переміг американця Кертіса Макдоуела (15:10). У півфіналі Нікішин поступився Рубену Лімардо Гаскону з Бразилії (4:7).

Свічкар стартував з кваліфікації. В основній сітці в 1/32 фіналу виявився сильнішим естонця Пеєтера Турнау (15:3), в 1/16 фіналу переміг чинного чемпіона світу Паоло Піццо з Італії (15:14), далі виграв у узбекистанця Файзулла Алімова (15:14), у чвертьфіналі став сильнішим за Бендажміна Штеффена зі Швейцарії (15:12). У півфіналі програв французу Янніку Борелю (11:15).

До цього українці вигравали на чемпіонатах світу в одиночному розряді всього одну медаль в історії країни. Це був Максим Хворост у 2003 році зі "сріблом".

У травні українка Ольга Харлан виграла міжнародний турнір з фехтування в Туреччині.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі