Україна посіла третє місце на командному ЧЄ з легкої атлетики

Поділитися
© inmir.com
Збірна України з легкої атлетики посіла третє місце на командному чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Першими у заліку стали росіяни, другими-німці.

Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету.

Перше золото принесла Антоніна Єфремова у бігу на 400 м, із результатом 51,02 секунди. У стрибках у висоту серед чоловіків кращий результат показав Дмитро Дем'янюк (2,35 м). Дмитро Косинський далі за всіх суперників метнув спис (81,29), а в потрійному стрибку показала себе Ольга Саладуха (14,85). П'яте «золото» першого дня здобули дівчата в естафеті 4 по 100 метрів у складі: Олесі Повх, Наталії Погребняк, Марії Ремень та Христини Стуй. Українки пробігли дистанцію за 42,85 секунди.

На рахунку нашої команди і три «срібла»: Сергій Лебідь у забігу на 5000 м, Олеся Повх на 100-метрівці, Наталя Тобіас у бігу на 3000 м.

Після першого дня змагань збірна Україна залишалася на четвертій позиції. Тому боротьба за командну "бронзу" тривала до останнього.

Другий змагальний день вже у першому виді програми - метанні молота, приніс нам бронзову медаль, яку отримав Олексій Сокирський (76 м 96 см).

До своєї золотої нагороди в естафеті Марія Ремінь додала ще й «золото» в індивідуальному забігу на 200 м (23,10 сек)

Переможниця минулорічного чемпіонату Європи Анна Міщенко посіла третю сходинку чемпіонату. Наша легкоатлетка на дистанції 1500 метрів серед жінок фінішувала з результатом 4:07.27 сек.

У секторі для стрибків у висоту українська команда також не залишилася без нагород. Віта Стьопіна стала срібним призером (1 м 89 см).

Сьому золоту нагороду для збірної завоювала Катерина Карсак. Вона метнула спис на позначку 63 м 35 см.

У секторі для потрійного стрибка серед чоловіків титул торішнього переможця командного чемпіонату Європи відстоював Віктор Кузнєцов. Цього разу він фінішував третім (16 м 95 см).

Наш жіночий квартет у складі Ксенії Карандюк, Аліни Логвиненко, Юлії Баралей та Антоніни Єфремової завоював «бронзу» в естафеті 4х400 метрів (3:28.13).

Максим Мазурик у секторі для стрибків з жердиною завоював «золото», взявши висоту 5 м 72 см.

Таким чином, із 8 золотими 4 срібними та 5 бронзовими медалями нашим спортсменам вдалося увійти до трійки кращих легкоатлетичних команд континенту.

Нагадаємо, що в 2009 році збірна Україна посіла 7 загальнокомандне місце, а в 2010 році - 5 місце.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі