Україна завоювала "золото" і "срібло" чемпіонату Європи з легкої атлетики

Поділитися
Україна завоювала "золото" і "срібло" чемпіонату Європи з легкої атлетики Турнір проходить у Берліні © XSport.ua
Обидві медалі були виграні в спортивній ходьбі.

23-річний Мар'ян Закальницький виграв перше "золото" на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який розпочався в Берліні. Українець став найсильнішим на дистанції 50 кілометрів по спортивній ходьбі.

Мар'ян став першим чемпіоном Європи з легкої атлетики в 2018 році. Раніше він ніколи не брав медалей на великих міжнародних змаганнях. Крім цього, це перша медаль в історії України у спортивній ходьбі на 50 км.

"Ця перемога – для тренера і для мами, у якої сьогодні день народження. Я до останнього не вірив у перемогу, було дуже важко. Але був якийсь божевільний адреналін, і я пішов ва-банк, ризикнув. Знав, що вдома багато людей мене підтримують, моляться за мене", - цитує Закальницького XSport.ua.

Слідом за Мар'яном Закальницьким, Україна отримала другого медаліста. Аліна Цвілій фінішувала другою і виграла "срібло".

"Ми з дівчатами планували бути в першій шістці, але я змогла стати другою. Те, що зможу поборотися за медаль, зрозуміла десь на 30-му кілометрі. Було дуже складно, йшла практично одна, адже були досить великі відриви як від лідера Інез Енрікес, так і від суперниць, які йшли за мною", - сказала Цвілій в інтерв'ю виданню XSport.ua.

Таким чином, українці після розіграшу двох медальних комплектів вже перевершили медальний здобуток минулого чемпіонату Європи, оскільки з Амстердама в 2016 році українська збірна отримала лише одну нагороду – "золото" Наталі Прищепи в бігу на 800 м у жінок.

Раніше повідомлялося про те, що український легкоатлет Грабовський відсторонений на півроку за критику форми.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі