Україна забороняє брати участь в Олімпіаді кримському спортсмену, який став росіянином

Поділитися
Україна забороняє брати участь в Олімпіаді кримському спортсмену, який став росіянином Айвазян вже виступає в Росії © НОК України
Олімпійський чемпіон Айвазян вважає, що політика не повинна втручатися в спорт.

Україна забороняє олімпійському чемпіону з кульової стрільби Артуру Айвазяну, який після анексії Криму прийняв рішення виступати за Росію, брати участь в Олімпіаді в Ріо. Українська сторона подала протест, позбавивши Айвазяна права виступати на міжнародних змаганнях протягом трьох років.

"Стрілецька рада Росії робить все можливе, щоб українська сторона йшла на контакт, але вони не йдуть... У збірній Росії знаходиться шість кримських стрільців. Ми маємо право виступати на всеросійських турнірах, вже є урожай медалей саме в масштабі Росії, але за кордон поки що невиїзні.

То юридичне право, яке має Україна, вона взяла і використала. Не знаю, чи мала вона моральне право, як мінімум, по відношенню до мене. Тому що я дістався Україні готовим спортсменом, який був ще в збірній СРСР. І до Олімпіади 2008 року, загалом-то, я готувався за спонсорські гроші, за кримські гроші. Україна отримала і спортсмена готового, і я виграв медаль для України", - сказав Айвазян в ефірі радіо "Росія сьогодні".

Також стрілок підкреслив, що хоче виступити за Росію, якщо не на Олімпіаді в Ріо, то на Іграх 2020 року: "Не повинна була політика втручатися в спорт. Опускати руки не можна. Якщо раптом не вийде потрапити на цю Олімпіаду, я все-таки ще думаю про Олімпіаду 2020 року. Тому що дуже хочеться виступити саме в складі Росії".

Читайте також: Спортсмен з Сімферополя: через перехід у Росію Крим втратив усе

Нагадаємо, 43-річний Айвазян є чемпіоном Олімпійських ігор 2008 року. Спортсмен виграв "золото" у стрільбі з гвинтівки з дистанції 50 метрів лежачи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі