Україна отримає потужну баскетбольну збірну через кілька років – Бродський

Поділитися
Україна отримає потужну баскетбольну збірну через кілька років – Бродський Бродський розповів про стан справ у національних збірних © ФБУ
Михайло Бродський впевнений у майбутньому українського баскетболу.

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський заявив про те, що через кілька років в Україні з'явиться потужна чоловіча національна збірна з баскетболу, а також оцінив шанси команди у відборі на ЧС-2019.

"У нас залишилося мало шансів потрапити на чемпіонат світу, я впевнений, що ми будемо боротися за перемоги і з Чорногорією, якій ми програли, я був, до речі, і на грі зі Словенією. Ми поїдемо в Любляну, там теж потрібно перемагати. У нас є багато молоді. На жаль, у нас не всіх гравців відпускають, ні Пустового, ні Леня, ні Михалюка, вони не зможуть приїхати на це вікно, буде можливість подивитися на молодих хлопців і шанси у нас є. У нас буде дуже потужна збірна через кілька років. Я думаю, що Україна ще заявить про себе", - повідомив Бродський.

Також Бродський розповів і про те, чи задоволений він станом справ у жіночій збірній.

"Вже завоювали путівку на чемпіонат Європи, у нас є одна з найкращих гравців Європи і світу Аліна Ягупова. Заявила про себе і Удоденко Тая, у нас є і Саша (Горбунова) Радуловіч. Я впевнений, що у нас є шанси потрапити у шістку, що дасть можливість поборотися за ліцензію на Олімпійські ігри в Токіо.

Також у нас є можливості потрапити в Токіо з 3х3 і жінкам, і чоловікам. Тому ми ставимо завдання 3 ліцензії для України для ігрових видів спорту. Сподіваємося, що отримаємо, не 3 так 2 ліцензії, дуже хочеться. Будемо все для цього робити разом з гравцями. Я, на жаль, не можу вийти допомогти, але буду підносити снаряди. Якщо жіноча збірна буде в шістці, будемо говорити з міністерством, щоб приймати у нас кваліфікаційний турнір", - додав президент ФБУ.

Нагадаємо, 2 грудня збірна України провела заключний матч в 2018 році, програвши на виїзді команді Іспанії (68:72) у рамках відбору на баскетбольний чемпіонат світу-2019.

Українська команда перебуває на четвертому місці в турнірній таблиці групи I, маючи на своєму рахунку 14 очок при 5-ти перемоги і 5-ти поразках.

З групи на ЧС-2019, який відбудеться в Китаї, вийдуть три перші команди.

Жіноча збірна у нинішньому році зуміла пробитися на Євробаскет-2019, який пройде в Сербії та Латвії з 27 червня по 7 липня.

Українська команда потрапила до групи А, де зіграє проти Іспанії, Латвії та Великобританії.

Раніше повідомлялося про те, що український баскетболіст Кравцов посилив клуб з чемпіонату Іспанії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі