Україна обіграла Португалію і вийшла у фінальну частину Євро-2020

Поділитися
Україна обіграла Португалію і вийшла у фінальну частину Євро-2020 Україна переграла діючих чемпіонів Європи © ФК Шахтер
Українські футболісти забезпечили собі участь на континентальній першості.

Сьогодні, 14 жовтня, в рамках відбіркового циклу футбольного Євро-2020 в групі B в Києві на НСК "Олімпійський" збірна України приймала команду Португалії.

Україна провела ідеальний перший тайм, двічі забивши зусиллями Яремчука і Ярмоленка. У другому таймі українським футболістам довелося складніше через видалення Степаненка та гол з пенальті від Роналду, але підопічні Шевченка зуміли дотерпіти і здобути мінімальну перемогу.

Україна – Португалія – 2:1

Голи: Яремчук, 6, Ярмоленко, 27 – Роналду, 73 (з пенальті).

Україна: Пятов, Миколенко (Пластун, 90+3), Матвієнко, Кривцов, Караваєв, Степаненко, Марлос (Коноплянка, 63), Зінченко, Малиновський, Ярмоленко, Яремчук (Коваленко, 74).

Португалія: Руй Патрісіу, Геррейру, Рубен Діаш, Пепе, Семеду, Данілу, Жоау Маріу (Брума, 68), Моутіньо (Бруну Фернандеш, 56), Гедеш (Фелікс, 46), Бернарду Сілва, Роналду.

Попередження: Степаненко, Ярмоленко, Коваленко – Пепе, Діаш.

Видалення: Степаненко, 72 (друга жовта картка).

Таким чином, українська збірна оформила вихід у фінальну частину Євро-2020, достроково посівши перше місце у своїй відбірковій групі.

Українські футболісти у відборі двічі обіграли Люксембург (2:1 і 1:0), розгромили Сербію (5:0), зіграли на виїзді внічию з Португалією (0:0), а також два рази виявилися сильнішими за Литву (3:0 і 2:0).

Заключний матч кваліфікації підопічні Шевченка проведуть 17 листопада в Белграді проти команди Сербії.

Нагадаємо, чемпіонат Європи пройде з 12 червня по 12 липня наступного року. У турнірі візьмуть участь 24 збірні, а матчі континентальної першості в зв'язку з 60-річчям заснування Євро відбудуться в 12 містах Європи. Жеребкування групового етапу відбудеться 30 листопада.

Відзначимо, що футболісти збірної України зіграють на чемпіонаті Європи в третій раз поспіль. У 2012-му і 2016-му роках головна команда країни не зуміла вийти з групи.

Україна – Португалія 2:1: ключові моменти матчу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі