Україна готова дозволити олімпійському чемпіону з Криму виступати під російським прапором

Поділитися
Україна готова дозволити олімпійському чемпіону з Криму виступати під російським прапором Айвазян має шанс поїхати на ОІ-2016
У Федерації стрільби України хочуть отримати компенсацію за перехід Артура Айвазяна.

У Федерації стрільби України заявили, що готові дозволити кримському спортсмену Артуру Айвазяну представляти Росію на Олімпійських іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро.

"Ми не перешкоджаємо виступу атлета у складі збірної РФ. Інша справа, що ми виставили свої вимоги до колег із Стрілецького союзу Росії, які вони повинні були задовільнити, але цього чомусь не відбувається.

Кримська федерація і спортшкола існували за державний рахунок - ФСУ та Мінмолодьспорту. Зброя та екіпіровка були придбані за держкошти України. І ми попросили росіян повернути зброю, яка була зареєстрована в міліції - чотири малокаліберні гвинтівки. У листуванні з керівником російської організації Володимиром Лісіним нас запевнили, що проблем з цим не буде. На жаль, на практиці ніхто нічого не робить, зброю нам не повертають", - зазначив виконавчий директор ФСК Андрій Петросюк.

В якості альтернативи, за словами Петросюка, українська сторона пропонувала росіянам придбати для збірної України чотири нові німецькі гвинтівки Walther. Але і ця пропозиція залишилася без відповіді.

"Ми ні в якому разі не перешкоджали переходу спортсмена. Більше того, ця позиція була погоджена з президентом НОК України Сергієм Бубкою. Ми навіть не ставили додаткових умов. Хоча матчастина кримської школи - екіпірування, форма і т. д., коштує близько 100 тисяч євро", - додав Петросюк.

"Чому Айвазян звинувачує нас? Мабуть, йому не розповідають про листування двох федерацій. Або подають перекручену інформацію. Моральна сторона питання - інша справа. Айвазяна олімпійським чемпіоном все-таки зробила Україна, де у нього була унікальна гвинтівка, зроблена спеціально під нього. Але, це вже до спортсмена питання".

Нагадаємо, раніше сам Айвазян заявив, що не зможе виступити на Олімпіаді-2016 під прапором Росії, так як українська сторона подала протест, позбавивши його права брати участь у міжнародних змаганнях протягом трьох років. Зараз спортсмен виступає тільки на російських змаганнях.

Читайте також: Український хокеїст став росіянином і відмовився від виступів за збірну

43-річний Айвазян є чемпіоном Олімпійських ігор 2008 року. Він виграв "золото" у стрільбі з гвинтівки з дистанції 50 метрів у положенні лежачи.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі