УЄФА скасував дискваліфікацію Боснії і Герцеговини

Поділитися
Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій скасувала дискваліфікацію Футбольної федерації Боснії і Герцеговини з негайним набуттям чинності.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

ФФБГ виконала необхідну для анулювання дискваліфікації умову, затвердивши новий статут на генеральній асамблеї у Сараєво 26 травня. Відповідні підтвердження було отримано від генерального секретаря ФФБГ. Оскільки ФФБГ привела свій статут у відповідність до вимог ФІФА та УЄФА, підстав для дискваліфікації більше немає», - йдеться у повідомленні на сайті УЄФА.

Згідно з чинним статутом УЄФА, голова європейського футбольного союзу Мішель Платіні закликав робочу групу з надзвичайних ситуацій анулювати дискваліфікацію боснійської федерації.

Окрім того виконавчий комітет ФІФА також прийняв рішення про повернення ФФБГ до складу організації.

Таким чином, команди з Боснії та Герцеговини можуть вільно брати участь у товариських і офіційних матчах на рівні клубів і збірної. Посадові особи та представники ФФБГ знову можуть брати участь у будь-яких матчах або заходах під егідою УЄФА.

Нагадаємо, у квітні ФІФА та УЄФА дискваліфікували футбольну федерацію Боснії і Герцеговини зв'язку з тим, що ФФБГ не привела свій статут у відповідність до вимог ФІФА та УЄФА.

Збірна Боснії і Герцеговини виступає у групі D у відбірковому турнірі Євро-2012 разом з Францією, Білоруссю, Албанією, Румунією та Люксембургом.

Виконавчі комітети ФІФА (28 жовтня 2010 року) та УЄФА (4 жовтня 2010 року) оголосили вимогу ФФБГ внести зміни не пізніше 31 березня 2011 року. В іншому випадку членство федерації має бути автоматично припинено.

Генеральна асамблея ФФБГ у Сараєво 29 березня 2011 року не зібрала кворуму для прийняття поправок до статуту. Зміни підтримали лише 22 з 54 представлених делегатів. Отже, ФФБГ втрачає всі права членства в УЄФА аж до подальшого розпорядження.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі