УЄФА може позбавити Україну Євро-2012

Поділитися
УЄФА може позбавити Федерацію футболу України (ФФУ) права проведення чемпіонату Європи-2012. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

З таким попередженням виступило керівництво УЄФА, розглянувши на засіданні виконавчого комітету у швейцарському Ньоні питання щодо листа ФІФА до ФФУ від 24 січня, у якому йдеться про втручання представників органів влади у діяльність національної асоціації.

Виконком УЄФА підтримав позицію ФІФА, яка повністю відповідає положенням статті 7 Статуту Союзу. УЄФА надіслав лист у ФФУ з вимогою вжити «необхідних конкретних заходів та надати відповідне підтвердження, що даний процес припинено». «З метою виключити непорозуміння, пояснюємо, що дискваліфікація ФФУ призведе, окрім іншого, до того, що клуби, які представляють Україну, не зможуть брати участь у змаганнях під егідою УЄФА, як і національні збірні країни не зможуть змагатися у турнірах УЄФА», - йдеться в заяві Союзу.

«Виконком УЄФА одноголосно вирішив, що у випадку призупинення членства ФФУ у складі ФІФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи-2012 року в Україні стане недоцільним», - наголошується в листі.

Як превентивний захід УЄФА вирішив визначити збірну України у групу з шести, а не п'яти команд при жеребкуванні відбірного циклу чемпіонату Європи-2013 серед молоді у четвер, 3 лютого. Таким чином, у разі дискваліфікації ФФУ та автоматичного виключення збірної України з турніру у календар матчів будуть внесені мінімальні зміни. Та ж процедура буде застосована до Футбольної федерації Боснії і Герцеговини, яка також стоїть на межі виключення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі