У Варшаві серйозно затримано будівництво стадіону до Євро-2012

Поділитися
© dumrt.ru
Національний центр спорту Польщі (NCS) оголосив сьогодні про можливість розірвання контракту з генеральним підрядником будівництва Народового (Національного) стадіону у Варшаві через зривання графіків введення його в експлуатацію.

Про це повідомила прес-секретар NCS Дарія Кулінська.

Вона зазначила, що замовник дав австрійсько-польському консорціуму Alpine-Hydrobudowa-PBG два тижні на подання плану виправлення недоліків на стадіоні, що споруджується ним.

"Виконавець має шанс (зберегти контракт), якщо мобілізується і подасть реальний план", - сказала прес-секретар.

Д.Кулінська зазначила, що, за оцінками експертів NCS, через конструкційні недоліки на стадіоні та недотримання виконавцем графіка робіт футбольну арену може бути введено в експлуатацію на 3,5 місяці пізніше.

Вона сказала, що підписаний з виконавцем у травні 2009 року контракт передбачає штраф у перші два тижні у розмірі більше 30 тис. дол за кожний прострочений день, а пізніше - більше 300 тис. доларів.

За словами прес-секретаря, NCS може розірвати контракт із генпідрядником, домовившись із субпідрядниками щодо продовження виконання ними будівельних робіт на стадіоні.

"Вони (субпідрядники) декларують готовність продовжувати роботи", - сказала вона.

Д.Кулінська назвала головною проблемою на стадіоні, що будується, необхідність переробити евакуаційні сходи.

Як повідомлялося, минулого тижня польська газета DziennikGazetaPrawna написала, що Національний стадіон у Варшаві, де у червні наступного року має відбутися матч-відкриття Євро-2012, буде введено в експлуатацію лише у лютому-березні.

Варшавський стадіон, згідно з останніми оголошеним термінами, планувалося добудувати до 30 червня 2011 року.

Як відомо, Польща витратить на будівництво Національного стадіону у Варшаві понад 500 млн дол, що вдвічі дорожче, ніж коштуватимуть стадіони у Гданську та Вроцлаві, які споруджуються до Євро-2012.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі