У НБА триває локаут: колективний договір не підписано

Поділитися
В результаті 11-годинних перемовин між представниками профспілки гравців НБА і власників клубів баскетболісти отримали від комісара ліги Девіда Стерна новий проект колективної угоди, підписання якої покладе кінець локауту.

Деталі нових пропозицій не стали розголошувати ані власники команд, ані голова профспілки Дерек Фішер. А виконавчий директор організації Білл Хантер назвав новий проект договору «не найкращим», але заявив, що має намір обговорити його з баскетболістами 14 або 15 листопада у Нью-Йорку.

Д.Стерн особливо підкреслив, що дана пропозиція остання з прийнятних для гравців варіантів колективного договору, і якщо її не буде прийнято, то власники посилять ультиматум, за яким частка баскетболістів в загальному доході Асоціації становитиме 47%, а не 50, як у запропонованому проекті.

Якщо профспілка погодиться на запропоновані умови, то сезон почнеться 15 грудня і складатиметься з 72 ігор регулярного чемпіонату. Плей-офф стартує на сім днів пізніше звичайного.

Нагадаємо, 1 липня було оголошено про початок локауту після того, як між профспілкою гравців і власниками клубів не було досягнуто домовленості щодо підписання нової трудової угоди. Проблемою стало небажання власників клубів піднімати стелю зарплат гравців. За останньою інформацією клуби хочуть скоротити на 5% всі зарплати у майбутньому сезоні, на 7% в сезоні-2012/2013 і на 10% в сезоні-2013-2014.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі