У Хорватії 15 футболістів отримали тюремні терміни за договірні матчі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Хорватії суд виніс обвинувальний вирок п'ятнадцяти футболістам і спортивним чиновникам за організацію договірних матчів.

Підсудних було визнано винними в організації восьми ігор національного чемпіонату із заздалегідь відомим результатом і спробі підлаштувати ще три.

Більшість підсудних засуджено до тюремних термінів до десяти місяців, а також, до штрафів у розмірі понад 250 тис. дол - саме на таку суму вони могли розраховувати в разі успіху афери.

Організаторів шахрайства - громадянина Хорватії і двох громадян Словенії - засуджено до одного року в'язниці кожного.

Спортивна фальсифікація, про яку стало відомо завдяки інформації, отриманій від німецької поліції, викликала серйозний скандал у національній футбольній лізі. Розслідування тривало 2 роки.

Незадовго до винесення вироку суду стало відомо про арешт ще двох великих футбольних чиновників: поліція Хорватії підозрює обох в отриманні хабарів.

Нагадаємо, у Туреччині понад 40 керівників та адміністраторів футбольних клубів арештовані за підозрою в організації договірних матчів.

Скандальна справа про організацію договірних матчів у серії А вибухнула ще в 2006 році. Тоді під питання було поставлено чесний характер 39 ігор. Після завершення сезону були переглянуті результати клубів «Лаціо», «Фіорентина», «Мілан» і «Реджина» - з них зняли очки. А «Ювентуса» позбавили двох чемпіонств 2004-2005рр., а також 2005-2006 років і відправили у серію В.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі