У Харкові західних журналістів вразило не місто, а Ярославський

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© rgnews.net
Західні журналісти, які оцінюють підготовку українських та польських міст до євро-2012 за результатами міжнародного прес-туру ONE YEAR TO GO, були вражені не містом, а інвестором підготовки міста до чемпіонату Олександром Ярославським.

Ще в автобусі монотонну розповідь гіда, в якій нудно оповідали про чергові трудові подвиги і промисловий потенціалі першої столиці, несподівано перервав чоловічий голос. Хтось англійською мовою з явно не оксфордською вимовою почав говорити живими словами на живі теми. З'ясувалося, що роль гіда взяв на себе А. Ярославський. Це європейцям було зрозуміло куди більше, ніж іще одна офіційна презентація, яку провів мер Геннадій Кернес. І тому що О. Ярославський говорив без перекладача, і тому що на ньому не було строгого костюма чиновницького, і тому що вони отримали можливість почути відповіді на запитання безпосередньо від людини, яка не лише вкладає величезні гроші в підготовку, а й від людини, закоханої в футбол.

Словом, А. Ярославський ситуацію в Харкові витягнув на собі. Як результат - близько 15 позитивних публікацій про нього (а отже, про Харків і Україну) в знакових газетах Англії, Голландії, Франції, Іспанії, Італії, Польщі.

Оцінки ж, які отримав Харків у анкеті, такі: аеропорт - 4,4, стадіон - 4,4, дороги - 2,7, місто - 3,0, відпочинок - 2,7. Середній бал - 3,44. Щоправда, варто бути об'єктивним. У першій столиці група пробула лише кілька годин, проїхавши маршрутом: аеропорт - будівництво готелю - мерія - стадіон - тренувальна база ФК «Металіст» - аеропорт. Тому рівень готових готелів не оцінювали. А повноцінне дозвілля визначали на око. До того ж Харків на сьогодні - це ще й будмайданчик. Тільки на проспекті Гагаріна, який веде від аеропорту до стадіону, сьогодні роблять 11-смуговий рух.

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в статті Андрія Капустіна «Євро-2012: зворотний відлік пішов».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі