У "Шахтарі" розглядають натуралізацію бразильця Тайсона як можливість допомогти збірній

Поділитися
У "Шахтарі" розглядають натуралізацію бразильця Тайсона як можливість допомогти збірній Тайсон хоче стати українцем
Півзахисник "Шахтаря" Тайсон слідом за своїм одноклубником і співвітчизником Луїсом Адріану виявив бажання прийняти українське громадянство і спробувати свої сили у збірній України. У Донецьку підтримали ініціативу свого підопічного.

Бразильський півзахисник "Шахтаря" Тайсон повідомив про готовність прийняти українське громадянство, щоб отримати право виступати за національну збірну України.

В донецькому клубі позитивно сприйняли бажання Тайсона і готові всіляко допомогти йому в його ініціативі. За деякою інформацією, "Шахтар" готовий витратити на весь процес близько півмільйона доларів.

Втім, керівництво "Шахтаря" підкреслило, що у першу чергу пов'язує натуралізацію Тайсона не з лімітом на легіонерів і можливістю і його обійти, а з бажанням допомогти національній збірній, якій не завадить ще один кваліфікований футболіст.

"Для нас громадянство Тайсона принципового значення не має. Четвірка українців у "Шахтарі" буде виходити на поле в будь-якому випадку, оскільки лінію оборони, включаючи голкіпера, ми, як відомо, переважно формуємо з хлопців з українськими паспортами. Робимо це свідомо і не збираємося нічого міняти", - зазначив гендиректор "гірників" Сергій Палкін.

"Тайсон ніколи не викликався у збірну Бразилії, отже, має повне право виступити за команду України. Те, що вона реально претендує на участь у фінальному турнірі чемпіонату світу-2014, думаю, буде додатковим стимулом для Тайсона. Я йому прямо сказав: "Поза зв'язком з нашою збірною твоя українізація втрачає сенс", - розповів представник "Шахтаря".

Нагадаємо, що раніше громадянство України прийняли бразильський півзахисник "Металіста" Едмар, а також його одноклубник, нападник із Сербії, Марко Девіч. Обидва зуміли закріпитися у складі української збірної, відзначившись кількома хорошими матчами і точними влученнями у ворота суперників.

Раніше повідомлялося, ще один футболіст "Шахтаря" - бразилець Луїс Адріану - заявляв про своє бажання грати в "синьо-жовтій" футболці збірної, однак процес його натуралізації загальмувався.

Що стосується Тайсона, який перейшов у "Шахтар" з "Металіста" у 2013 році, то в Донецьку обіцяють досить швидко запустити процедуру.

"Поговорив з Анатолієм Коньковим. Президент ФФУ, у свою чергу, зв'язався із Михайлом Фоменком, а потім повідомив мені, що Михайло Іванович зацікавлений в натуралізації Тайсона, який міг би посилити збірну. Я відразу ж розповів футболісту. На технічний бік питання піде, думаю, місяці два - два з половиною. Зараз цим займаються наші юристи. Перешкод бути не повинно", - розповів Сергій Палкін.

Нагадаємо, починаючи з 2010 року, за "Металіст" і "Шахтар" Тайсон провів 72 гри, відзначившись у них 15-ма голами. !zn

Читайте також:

Харківський бразилець Едмар зізнався, що щасливий грати за збірну України

Бразилець із "Шахтаря" посилив "Іллічівець"

У боротьбі за чемпіонство Прем'єр-ліги України-2013/14 букмекери впевнені у "Шахтарі"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі