У Росії припускають, що ФІФА може перенести ЧС-2018 в іншу країну

Поділитися
У Росії припускають, що ФІФА може перенести ЧС-2018 в іншу країну ЧС-2018 може опинитися під загрозою через расизм © Геннадія Главицкого
В російській пресі стурбовані тим, що на трибунах все частіше доводиться стикатися з проявом расизму і ксенофобії. Іноді подібні речі доходять і до високих кабінетів.

Російські ЗМІ припускають, що у ФІФА можуть відібрати-таки у країни чемпіонат світу 2018 року і перенести його в інше місце.

У середині березня віце-президент ФІФА Джеффрі Вебб в інтерв'ю ESPN FC заявив, що в Росія не може приймати ЧС-2018 через расизм. Судячи з усього, незважаючи на те, що це моглло бути всього лише особиста думка чиновника, а не офіційна позиція, воно має під собою серйозні підстави, і може стати причиною для революційного рішення.

Провідне видання "Спорт-Экспресс", яке, на відміну від більшості російських ЗМІ, не було помічено в пдграванні місцевої патріотичної пропаганди, опублікувало кілька підтверджень вищесказаного. У матеріалі відомого журналіста Ігоря Рабинера йдеться про те, що расистські вислови торкнулися навіть футбольних чиновників.

Так, Рабинер розповів про президента Всеросійського об'єднання вболівальників Олександра Шпригіна, колишньому членові виконкому Російського футбольного союзу, який в ефірі на одному з телеканалів дозволив собі явно зайве. На питання про те, чи можуть у збірної Росії бути натуралізовані гравці, він відповів категорично, але з часткою протиріччя.

"Небажано, щоб там були вихідці з інших континентів. Але гравці повинні бути російські, можуть бути, скажімо, чеченці. я не расист і не фашист, а навпаки, антифашист. Але історично, як у пісні "Небо слов'ян", це наша руська земля, і наша збірна повинна бути заснована з російських гравців. Це ж правильно", - заявив він.

Читайте також: Порошенко закликав до бойкоту ЧС-2018 з футболу в Росії

В РФС зазначили, що позиція Шпригіна не може бути офіційною, однак у кулуарах вже прозвучала думка, що висловлюваннями росіянина можуть зацікавитися в УЄФА або ФІФА.

"Чим більше буде за поточної політичної ситуації таких заяв, до того ж від офіційних осіб, тим більше шансів, що у Росії відберуть ЧС-2018. Їх автори не мають права не віддавати собі в цьому звіт. Що б вони не мали на увазі, який би особистої була їх позиція, як би вони себе не суперечили і не включали чеченські особи до числа слов'янських", - резюмував російський журналіст.

Читайте також: Чиновник, який розслідував скандал навколо ЧС-2018 в Росії, на знак протесту пішов з ФІФА

ФІФА напередодні ще раз висловили довіру Росії в плані організації ЧС-2018. За словами представників організації, в Цюріху вірять, що чемпіонат світу 2018 року стане джерелом добра.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі