У поразці збірної України від Словаччини винен Фоменко - експерт

Поділитися
У поразці збірної України від Словаччини винен Фоменко - експерт Українські футболісти дали супернику занадто багато оперативного простору © football.ua
Колишній нападник київського "Динамо" і збірної вважає, що тренерський штаб помилився у виборі тактики на матч зі Словаччиною. Тому і команда, і зазнала невдачі.

У поразці збірної України від Словаччини в першому матчі відбіркового турніру Євро-2016 (0:1) винен тренерський штаб української команди.

Так вважає нападник київського "Динамо" і збірної України, а нині футбольний експерт Павло Шкапенко. На його погляд, Михайло Фоменко завідомо неправильно віддав ініціативу супернику, що спричинило за собою плачевний результат.

"Я був переконаний, що зі словаками збірна буде грати так, як і з молдаванами: пресингувати, діяти активно вже зі старту матчу. Така тактика органічно наша, розробив її Лобановський, учнем якого є Фоменко. Чому від цього відійшли, не знаю - українці повністю віддали ініціативу, запропонувавши супернику контроль за грою. І це на тлі нещодавньої заяви Фоменко, що мовляв, відтепер українці будуть грати в атакуючій манері", - цитує Шкапенко видання "Український футбол".

Нагадаємо, що українці пропустили м'яч на 17-й хвилині зустрічі після помилки захисту, а надалі не зуміли переломити хід гри і звести зустріч до нічиєї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя не зарахував гол України у ворота Словаччини - експерт

Шкапенко вважає, що, незважаючи на поразку, українці мають хороші шанси на вихід у фінальну частину Євро-2016. Але для цього слід налагодити взаємодію між тренерським штабом і кандидатами в збірну, а також частіше грати товариські матчі.

"Нічого страшного не сталося: відбір тільки почався, група у нас рівна, боротися можна з усіма, навіть з іспанцями. Ще добре, що до наступного матчу чимало часу, треба декому подумати над важливими речами. Наприклад, про те, що збірна повинна частіше грати товариські матчі. Або про те, що тренери команди повинні їздити по всій країні і переглядати поєдинки вживу, а не по телевізору. А ще повинен існувати розширений список кандидатів у збірну, і футболісти про це повинні знати, щоб відповідним чином готувати себе", - уклав Шкапенко.

Нагадаємо, що наступний матч українці проведуть 9 жовтня в Білорусі проти місцевої збірної.

Відзначимо, що ще один експерт, колишній тренер ряду українських клубів і зірка "Динамо" 1980-х Володимир Безсонов назвав основною причиною поразки невпевнені дії футболістів, яким не вистачало швидкості мислення та швидкості на флангах під час атак. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі