У Полтаві ледь не встановили новий антирекорд відвідуваності фіналів Кубка України

Поділитися
У Полтаві ледь не встановили новий антирекорд відвідуваності фіналів Кубка України
Через плутанину з рішеннями Федерації футболу України, а також відверте ігнорування вирішального матчу донецькими вболівальниками, полтавський фінал відвідали менше 10 тисяч глядачів.

Під час фіналу Кубка України-2013/14, в якому 15 травня київське "Динамо" обіграло донецький "Шахтар" 2:1, ледь не встановили новий антирекорд відвідуваності вирішальних кубкових поєдинків.

Матч на полтавському стадіоні "Ворскла" імені Бутовського згідно з офіційним протоколом відвідали 9700 глядачів, що є другим показником найгіршої відвідуваності фіналів. Антирекорд ж тримається з 1994 року, коли на київському тоді ще Республіканському стадіоні за протистоянням одеського "Чорноморця" та сімферопольської "Таврії" стежили всього 5000 вболівальників.

І якщо той результат був пов'язаний з тим, що в Києві любителі футболу не були зацікавлені у зустрічі команд з інших регіонів, а також в цілому - через низьку популярність українського футболу на початку 1990-х, то пояснення нинішньої ситуації - в іншому.

Як стверджують очевидці, квиткові каси стадіону у Полтаві працювали лише короткий відрізок часу, після чого вони були закриті і частина вболівальників просто не змогла придбати квитки. Тим більше, що через те, що офіційно в Федерації футболу України допустили глядачів на трибуни за добу до проведення поєдинку, що безсумнівно підкоригувало плани охочих відвідати чергове українське "ель-класіко".

Також на трибунах стадіону у Полтаві був відсутній звично значний десант донецьких любителів футболу, поїздки на виїзні матчі яким часто організовував "Шахтар". Більшу частину глядачів складали представники руху ультрас - як з Києва і Донецька, так і з числа місцевих фанатів "Ворскли".

Зазначимо, що рекорд відвідуваності Кубків, а заодно і всіх національних футбольних матчів було встановлено 26 травня 2002 року, коли в Києві за протистоянням "Динамо" і "Шахтаря" спостерігала 81 000 глядачів. Тоді донеччани обіграли киян 3:2 у додатковий час.

Нагадаємо, 15 травня у Полтаві динамівці, обігравши "Шахтар" вперше за три роки, завоювали 10-й Кубок України, що на сьогоднішній день є рекордним досягненням. !zn

Читайте також:

Букмекери вірять в історичну перемогу "Шахтаря" в Кубку України

"Динамо" встановило черговий антирекорд, вперше в історії опинившись поза межами п'єдесталу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі