У МОК назвали ситуацію з Олімпіадою-2016 в Ріо критичною

Поділитися
У МОК назвали ситуацію з Олімпіадою-2016 в Ріо критичною
Олімпіада у Ріо все-таки відбудеться там, де й було вирішено кілька років тому, незважаючи на провальні темпи підготовки до головної події спортивного світу.

Бразильське Ріо-де-Жанейро не готове до Олімпіади 2016 року за багатьма параметрами, однак Ігри переносити не будуть.

Про це заявив віце-президент Міжнародного олімпійського комітету і член координаційної комісії з організації майбутніх змагань Джон Коутс.

"Місту також необхідно провести ще декілька соціальних акцій. МОК організував спеціальні сили, щоб прискорити підготовку, однак ситуація залишається критичною. Ми підключили додаткові сили, чого раніше не робили, тому що немає плану Б. Ігри в будь-якому випадку пройдуть у Ріо", - зазначив фахівець.

Джон Коутс працює у МОК майже 40 років і перевіряв готовність Олімпіад вже шість разів. За його словами, підготовка Ігор проходить навіть гірше, ніж у 2004 році, коли Ігри приймали грецькі Афіни. Чиновник МОК відзначив, що будівництво деяких об'єктів ще не почалося, терміни зведення інфраструктури переносять, а особливе хвилювання викликає якість води в місті.

За словами Коутса, до оргкомітету Ігор у Ріо входить 600 осіб, стільки ж було і в оргкомітеті Олімпіади в Лондоні, однак вони не мають необхідного досвіду.

"Чи зможуть вони використати паркування в селах, щоб звільнити центр міста? Скільки часу займе переїзд з одного заходу на інший? На ці питання наразі відповісти ніхто не може", - резюмував Коутс.

Олімпійські ігри пройдуть у Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня 2016 року і стануть першими на території Південної Америки.

Нагадаємо, що у Бразилії з 12 червня по 13 липня відбудеться чемпіонат світу з футболу, підготовка до якого також викликала занепокоєння з боку керівних футбольних органів. !zn

Читайте також:

Недобудований стадіон у Бразилії може позбутися права проведення матчів ЧС-2014

В Ріо презентували офіційний м'яч бразильського мундіалю

Жителі Мюнхена проголосували проти подання заявки на Олімпіаду-2022

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі