У Лізі Європи-2014/15 "Динамо" може стартувати з групового етапу

Поділитися
У Лізі Європи-2014/15 "Динамо" може стартувати з групового етапу © Clive Barda / Royal Opera House
За певних обставин динамівці можуть уникнути відбіркових матчів, в яких часто трапляються несподіванки.

Київське "Динамо" у разі перемоги у фіналі Кубка України, в якому команда Сергія Реброва післязавтра зіграє з донецьким "Шахтарем", отримає шанс почати єврокубкову кампанію наступного сезону одразу з групової стадії Ліги Європи.

Спочатку, спираючись на таблицю коефіцієнтів УЄФА за п'ять сезонів 2008/09-2012/13, яка визначає представництво країн у єврокубках-2014/15, кияни повинні стартувати з 4-ї кваліфікації Ліги Європи, іменованої "плей-офф раунд".

Однак результат фіналу Ліги Європи-2013/14 ("Бенфіка" - "Севілья"), а також підсумкова турнірна таблиця чемпіонату Іспанії можуть дозволити "Динамо" напряму потрапити в основну сітку турніру.

Такий перерозподіл старту "біло-синіх" в єврокубках-2014/15 відбудеться у випадку, якщо "Динамо" стане володарем Кубка України-2013/14, а також при виконанні хоча б однієї з двох наступних умов:

- "Бенфіка" стає переможцем Ліги Європи-2013/14

- "Севілья" у підсумковій турнірній таблиці чемпіонату Іспанії-2013/14 буде знаходитися не нижче п'ятого місця (зараз ця команда саме і займає п'яту позицію).

Справа у тому, що "Бенфіка", ставши у цьому сезоні чемпіоном Португалії, забезпечила собі право виступати у груповому турнірі Ліги Чемпіонів 2014/15. Але, в той же час, згідно з регламентом, одне з місць у груповому турнірі Ліги Європи зарезервовано для переможця цього турніру. Таким чином, "Бенфіка" своєю перемогою у фіналі Ліги Європи по суті, "звільнить" (не заповнить) одне місце у груповому етапі цього турніру наступного сезону.

І тоді це місце займе володар національного Кубка у країні, яка розташовується на 7-му місці згаданої вище таблиці коефіцієнтів УЄФА за п'ять сезонів 2008/09-2012/13 - цю позицію займає саме Україна.

У разі ж поразки у фіналі Кубка України, "Динамо" при будь-якому збігу обставин буде стартувати у Лізі Європи-2014/15 з плей-офф раунду кваліфікації, оскільки, згідно з регламентом УЄФА, в цьому випадку кияни будуть виступати в єврокубках не як фіналіст національного Кубка, а як команда, що посіла 4-те місце в чемпіонаті України.

Додамо, що всього від України в єврокубках наступного сезону зіграють шість команд: дві - у Лізі чемпіонів і чотири - у Лізі Європи.

Нагадаємо, що динамівці два роки поспіль припиняли боротьбу за Кубок Ліги Європи на стадії 1/16 фіналу - в минулому сезоні вони поступилися дорогу французькому "Бордо", а в лютому 2014 року програли за сумою двох зустрічей іспанській "Валенсії", яка потім дійшла до півфіналу змагань. !zn

Читайте також:

Фінал Кубка України відбудеться у Полтаві, - ЗМІ

Ультрас зажадали від Конькова повернути глядачів на трибуни

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього

Саленко підтримав Реброва в бажанні перебудувати гру "Динамо"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі