У Китаї планують створити футбольну школу імені Андрія Шевченка

Поділитися
У Китаї планують створити футбольну школу імені Андрія Шевченка Школу можуть відкрити в Хэнане © ФК Шахтер
Академія може з'явитися в найближчому майбутньому.

Вчора, 27 квітня, навчально-тренувальну базу київського "Динамо" в Чапаєвці та ДЮФШ ім. Лобановського на Нивках відвідали представники Китаю з провінції Хенань, повідомляє прес-служба столичного клубу. Зарубіжні гості прибули в Київ з метою набратися досвіду, щоб створити на батьківщині власну футбольну школу, яка буде носити ім'я Андрія Шевченка.

Про це розповів директор ДЮФШ "Динамо" Олександр Іщенко:

"До нас завітали представники дуже великої провінції Китайської Народної Республіки, Хенань, в якій проживає близько 100 мільйонів жителів.

Вони звернулися до нас з метою створити в цій провінції футбольну школу і назвати її ім'ям Андрія Шевченка, тому що, як сказав пан Лі Лю Мін, у них з Україною є кілька асоціацій, і перш за все – це великі спортсмени, брати Кличко та Андрій Шевченко", - повідомив Іщенко.

Також розповів про візит глава делегації з КНР Лі Лю Мін:

"В Китаї дуже люблять футбол. Серед любителів цього спорту київське "Динамо" на слуху. Коли мова заходить про футбол в Україні, всі відразу згадують про "Динамо" – команду номер один. В нашому регіоні ста мільйонів жителів як мінімум 20 мільйонів точно знають про ваш клуб. Наша мета – побудувати футбольну академію, якою можна було б пишатися, таку як у "Динамо", – сказав Лю Мін.

Нагадаємо, що в даний момент Андрій Шевченко очолює національну збірну команду України з футболу, з якою не зумів пробитися на ЧС-2018 в Росії.

Раніше Андрій Шевченко гарантував вихід збірної України на Євро-2020.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі