У Харкові не можуть визначитися з майбутнім хокейної команди "Динамо"

Поділитися
У Харкові не можуть визначитися з майбутнім хокейної команди "Динамо" Доля "Динамо" невідома © dinamo-kh.com
Вперше за шість років один з хокейних центрів України може залишитися без представника в національному чемпіонаті.

У Харкові поки не визначилися з долею хокейного клубу "Динамо", який відродився після 20-річної перерви і виступав у минулому сезоні в чемпіонаті Професіональної хокейної ліги України.

Як повідомляє iSport.ua, на презентації "Харків-Арени", яку планують звести до чемпіонату Європи з баскетболу-2015, віце-президент "Динамо" Геннадій Кернес розпливчасто відповів на питання про майбутнє його хокейного клубу.

"Я з точки зору участі у хокейному русі можу тільки підтримувати бажання, щоб в Харкові була команда", - зазначив Кернес.

"З точки зору питань, пов'язаних із регламентом чемпіонату, з бюджетом команди - тут не один я відповідаю на це питання. Тому, я думаю, що всі "за" і "проти" будуть зваженими, і тоді вже буде чітка відповідь - чи буде команда у Харкові".

Нагадаємо, що в завершеному сезоні у Професійній хокейній лізі "Динамо" дійшло до півфіналу плей-офф, де поступилося майбутньому чемпіону донецькому "Донбасу". Динамівці делегували трьох хокеїстів в лави національної збірної на чемпіонат світу.

Під час українського чемпіонату харків'яни мали певні фінансові труднощі, а саме з причини заборгованості з зарплат перед хокеїстами і невизначеності з майбутнім в кінцівці сезону пост головного тренера "Динамо" залишив Дмитро Якушин.

Зазначимо, що харківське "Динамо" було створено в 1979 році і після декількох сезонів у нижчих лігах харків'яни зуміли пробитися у вищу лігу чемпіонату СРСР. Втім, там харків'яни не зуміли закріпитися, ставши командою-ліфтом між першим і елітним дивізіонами. У 1992 році динамівці припинили своє існування.

Тим не менш, "Динамо" стало справжнім символом міста, а його хокейна школа випустила чимало відомих майстрів, серед яких олімпійський чемпіон Альбервілля у складі Об'єднаної команди Сергій Петренко.

Вже у 21-му столітті Харків був представлений у чемпіонаті України такими клубами як "Барвінок", ХК "Харків" та "Харківські Акули".

Між тим, за нашою інформацією поки не визначена доля цілого ряду колективів - "Сокола", "Беркута" і львівських "Левів". Зокрема, від "Сокола" відмовився один з основних інвесторів клубу бізнесмен-мільярдер Сергій Тарута, а у "Беркута" існує значна заборгованість з зарплати перед хокеїстами та іншими співробітниками.

Також можлива поява на хокейній карті України клубу з Вінниці, щоправда поки не відомо, чи буде це відродження "Вінницьких Гайдамаків", що виступали в ПХЛ-2011/12, або абсолютно новий колектив. Втім, обриси майбутнього чемпіонату України, а також під чиєю егідою він буде проводитися, має визначитися найближчим часом на засіданні Професіональної хокейної ліги, творцями якої є саме хокейні клуби. !zn

Читайте також:

Хокей: київський "Беркут" зняли з чемпіонату України через фінансові проблеми

Вперше за шість сезонів київського "Сокола" не буде у фіналі хокейного чемпіонату України

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі