У футболі будуть випробувані відеоповтори і четверта заміна

Поділитися
У футболі будуть випробувані відеоповтори і четверта заміна Керівництво футболу може дозволити повтори © fifa.com
Міжнародна рада футбольних асоціацій вирішила почати тестування нових правил.

Відбулося щорічне засідання Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB), на якому було прийнято на експериментальній основі перевірити зміни правил, які можуть з'явитися в грі вже в найближчі роки.

З сезону 2017/18 розпочнеться експеримент з використання відеоповторів у суддівстві під час матчу. Повтор може бути використаний при фіксації офсайдів, видаленні і призначенні пенальті. Дану ініціативу особисто підтримав новий президент ФІФА Джанні Інфантіно.

Крім того, у футболі може з'явитися четверта заміна в разі, якщо поєдинок перейшов у два додаткових тайми по 15 хвилин. У такому випадку тренер зможе додатково освіжити склад команди новим футболістом.

При цьому рішення про дозвіл четвертої заміни поки зможуть приймати організатори кожного окремо взятого турніру. За підсумками експерименту стане зрозуміло - заміна застосовується найчастіше для турботи про стан гравців і реалізації тактичних задумів, або для затягування часу.

Читайте також: Десять правил футболу можуть бути змінені

Варто відзначити, що до Міжнародної ради футбольних асоціацій входять Англія, Шотландія, Уельс і Північна Ірландія, а також ФІФА. Організація визначає правила гри і періодично вносить зміни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі