У фіналі Кубка Гагаріна відбудеться "українське дербі"

Поділитися
У фіналі Кубка Гагаріна відбудеться "українське дербі" Українець Геннадій Разін (ліворуч) допоміг "Трактору" вийти у фінал
Двоє українських гравців зустрінуться у фіналі розіграшу плей-офф Континентальної хокейної ліги - нападаючий Костянтин Касянчук з "Динамо" і захисник Геннадій Разін з "Трактора".

У фіналі Східної конференції КХЛ челябінський "Трактор" все-таки взяв гору над "Ак Барсом" з Казані: на останній хвилині гри челябінці вирвали перемогу в сьомому матчі серії до чотирьох перемог і вийшли у фінал розіграшу Кубка Гагаріна.

Вперше в своїй історії у вирішальному протистоянні в боротьбі за трофей челябінців з московським "Динамо", де виступає українець Костянтин Касянчук, українські любителі хокею стануть свідками своєрідного дербі - Касянчук буде протистояти співвітчизнику і захисникові Геннадію Разіну.

"Трактору" вдалося зробити практично неможливе - ще тиждень тому команда з Челябінська, якій кілька років кар'єри віддав Касянчук, поступалася в серії 1-3. Іншими словами, невдача могла завершитися для челябінців вильотом з плей-офф. Але команда згуртувалася і здобула дві перемоги поспіль - спочатку на виїзді в овертаймі 2:1, а потім на домашньому льоду 3:2.

Вирішальний поєдинок відбувся в Казані: при божевільній підтримці своїх глядачів "Ак Барс" мав непогані шанси на перемогу. Однак з перших хвилин матчу команди діяли обережно. Але в середині зустрічі "Трактор" відкрив рахунок, розігравши чисельну більшість.

Розв'язка наступила під завісу третього періоду: спочатку фін Песонен зрівняв рахунок, а коли, здавалося, командам не уникнути п'ятого (!) у серії овертайму, білорус Андрій Костіцин опинився на ударній позиції в завершальний момент прекрасної атаки "Трактора" - 1:2! На порятунок у господарів було півхвилини, але в "Ак Барс" нічого не вийшло.

Зазначимо, що "Трактор" вперше в історії клубу може завоювати срібні та золоті нагороди в ключових турнірах - чемпіонаті СРСР, Росії і КХЛ. Раніше челябінці задовольнялися лише бронзою.

Отже, у фіналі Кубка Гагаріна, головного трофея одного з найсильніших чемпіонатів в Європі, нас чекає цікаве протистояння - Касянчук проти Разіна, а це - ключові гравці обох команд. Обоє, до речі, мають шанси вперше у своїй кар'єрі завоювати звання чемпіона Росії, і встати в один ряд з такими відомими українськими гравцями як Вадим Шахрайчук, Юрій Гунько, Сергій Климентьєв, Олексій Житник. !zn

Читайте також:

Три шайби українця Касянчука практично забезпечили "Динамо" фінал Кубка Гагаріна

Найтриваліший матч в історії російського хокею: дві години на льоду

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів

"Донбас" утретє поспіль стає чемпіоном України з хокею

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі