У ФІФА продовжують довіряти Росії у проведенні ЧС-2018

Поділитися
У ФІФА продовжують довіряти Росії у проведенні ЧС-2018 У ФІФА як і раніше вірять Росії
Чемпіонат світу в Росії може стати джерелом добра, а футбол не може використовуватися у вирішенні політичних проблем, вважають у Цюріху.

У ФІФА відкинули прохання групи сенаторів США позбавити Росію права на проведення чемпіонату світу 2018 року.

Нагадаємо, що напередодні 13 членів вищої палати американського законодавчого органу направили листа на ім'я президента ФІФА з проханням перенести ЧС-2018 з Росії в іншу країну. У числі підписали лист числяться Джон Маккейн, Річард Дурбін, Марко Рубіо і Роберт Менендес і Ліндсі Грем.

Представники ФІФА відповіли сенаторам: використовувати футбол для розв'язання політичних питань - неприпустимо.

"Бойкот спортивних турнірів, а також політика ізоляції або конфронтації - не найефективніші способи вирішення проблем", - цитує прес-секретаря ФІФА Делию Фішер AP.

Читайте також: Чиновник ФІФА вважає, що Росія не може приймати ЧС-2018 через расизм

"Проведення турніру може стати потужним поштовхом для конструктивного діалогу між народами і урядами, а також сприятливо позначиться на соціальні зміни. Футбол не можна розглядати як метод вирішення всіх проблем, зокрема проблем, пов'язаних із світовою політикою. Ми вже бачили, що чемпіонат світу може стати джерелом добра. ФІФА вірить, що саме таким і буде турнір в Росії", - сказала представник ФІФА.

15 березня президент України Петро Порошенко закликав світову громадськість до бойкоту чемпіонату світу-2018. "Поки російські війська перебувають на території України, я вважаю, що ЧС в цій країні неможливо уявити", - зазначив він.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі