У ФІБА-Європа поки не планують позбавляти Україну Євробаскету-2015

Поділитися
У ФІБА-Європа поки не планують позбавляти Україну Євробаскету-2015 © detskiymir.vn.ua
Поки що українські любителі баскетболу можуть розраховувати на те, що у 2015 році в їхню країну навідаються кращі баскетболісти Старого Світу.

ФІБА-Європа поки не має наміру переносити чемпіонат Європи-2015 з України в іншу країну. Про це стало відомо за результатами поїздки української делегації у розташування дирекції організації.

Незважаючи на низку повідомлень про можливе перенесення, як і раніше, європейська федерація баскетболу зацікавлена в проведенні Євробаскету-2015 в Україні. Про це заявив директор турніру Маркіян Лубківський.

"Вчора ми з генеральним секретарем Федерації баскетболу України Олександром Ларіним провели зустріч з в.о. президента ФІБА-Європа Сіріелем Кумансом і генеральним секретарем ФІБА-Європа Камілом Новаком. Нам підтвердили, що ФІБА-Європа зацікавлена у проведенні турніру в Україні. Організація щиро співчуває українцям і пильно стежить за розвитком ситуації", - зазначив Лубківський.

"Іншими словами, питання перенесення або скасування турніру в Україні не обговорювали. Взагалі в історії ФІБА-Європа ще не було прецеденту перенесення турніру в іншу країну", - цитує Лубківського прес-служба місцевого оргкомітету Євробаскет-2015.

Як повідомив Лубківський, було досягнуто домовленості про необхідність проведення зустрічі з новим керівництвом України з метою обговорення подальшої долі турніру.

"Зараз ми працюємо над організацією візиту керівництва ФІБА-Європа в Україну і проведенням таких зустрічей", - резюмував він.

Директор турніру підкреслив, що Місцевий оргкомітет Євробаскет 2015 продовжує виконувати функції представництва ФІБА-Європа в Україні, згідно з Угодою про проведення турніру.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що Україну буде позбавлено права провести Євробаскет-2015 - через те, що президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, на думку керівників європейської організації, занадто багато часу приділяв політиці, замість того, щоб готуватися прийняти відповідальний турнір.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи з баскетболу має відбутися у вересні 2015 року в шести містах України. Проте у жодному з них поки не готова арена, заявлена для проведення матчів турніру. Для вирішальної частини Євробаскету-2015 необхідна наявність палацу з місткістю не менш ніж на 15 тисяч глядачів.

Читайте також:

Франція має намір провести Євробаскет-2015 замість України

На історичному ЧС з баскетболу Україна зіграє з легендарними американцями

Реконструкція Палацу спорту в Києві почнеться у квітні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі