У Федерації гімнастики України шоковані рішенням 17-річної Романової поїхати в Росію

Поділитися
У Федерації гімнастики України шоковані рішенням 17-річної Романової поїхати в Росію Романова проживала в Києві © vk.com/romanova_eleonora
Спортсменка не повернулася в розташування національної збірної після Нового року і не виходить на зв'язок.

У Федерації гімнастики України прокоментували ситуацію з Елеонорою Романовою, яка, як раніше повідомлялося в ЗМІ, планує змінити громадянство на російське і виступати за збірну Росії.

"З преси Федерація гімнастики України дізналася про бажання змінити громадянство Елеонори Романової - члена збірної команди України. Для тренерів національної збірної це стало великою несподіванкою, і навіть шоком, адже ще в листопаді Елеонора Романова у складі збірної команди України виступала на міжнародних змаганнях у Бразилії, а у вересні 2015 року виграла "бронзу" в командних змаганнях на чемпіонаті світу.

Після щорічних зборів збірної команди у Берегово в грудні гімнастка поїхала до батьків у Краснодон (Луганська область) напередодні Нового року. Після святкування Нового року гімнастка не повернулася в розташування збірної і виявила бажання продовжити перебування у батьків. Ні гімнастка, ні її батьки на даний момент не виходять на зв'язок, але відповідно до інформації Федерації, яку вдалося з'ясувати, Романова дійсно знаходиться на території Росії. На даний момент гімнастка не зверталася з проханням про зміну громадянства", - йдеться в заяві ФГУ.

Також повідомляється, що Романова перебувала на повному державному та спонсорському забезпеченні, проживаючи в Києві і тренуючись на базі "Школи Дерюгіних". Зарплату спортсменка отримувала як член збірної України з художньої гімнастики.

"Все, що сталося, нанесло серйозний моральний і матеріальний збиток Федерації гімнастики України. Підготовка спортсмена такого рівня, виходячи з міжнародної спортивної практики, зазвичай становить від 2 до 5 мільйонів США", - наголошується в заяві ФГУ.

Елеонора Романова є членом збірної команди України з 2010 року. У гімнастки діюча ліцензія Міжнародної федерації гімнастики від України до 2018 року.

Нагадаємо, раніше змінив громадянство з українського на російське чемпіон Європи зі стрибків у воду Олександр Бондар.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі