У Федерації футболу України домагатимуться від УЄФА і ФІФА введення санкцій щодо Росії

Поділитися
У Федерації футболу України домагатимуться від УЄФА і ФІФА введення санкцій щодо Росії У Федерації футболу України будуть наполягати на застосуванні санкції щодо Росії
18 вересня відбудеться зустріч керівників українського та російського футболу. Україна має намір вимагати від УЄФА і ФІФА введення санкцій проти Росії, яка незаконно "привласнила" кримські команди.

Представники Федерації футболу України мають намір домагатися від УЄФА і ФІФА застосування санцкий щодо Росії. Українські футбольні чиновники впевнені, що російська сторона порушила норми провідних футбольних організацій, і за це має понести покарання.

Свою позицію українці донесуть до керівних органів 18 вересня, коли у швейцарському Ньоні відбудеться тристороння зустріч між представниками УЄФА, ФФУ і РФС. Там буде обговорюватися доля кримського футболу, який після анексії півострова Росією опинився під юрисдикцією росіян.

"Від першої зустрічі з представниками Російського футбольного союзу ми відмовилися, оскільки не бачимо, про що в даній ситуації можна розмовляти. Але оскільки ми живемо в одній футбольній родині, і нинішню зустріч ініціювали ФІФА і УЄФА, ми повинні поїхати і висловити, може, навіть в більш категоричній формі свою позицію. Вона озвучена, одноголосно прийнято на Виконкомі Федерації футболу", - цитує віце-президент ФФУ Андрія Павелко MatchDay.

"Будемо просити максимальні, найжорсткіші санкції для РФС. Жодна федерація не повинна порушувати існуючі статутні норми. Це має стати уроком для всіх інших", - вважає Павелко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський міністр не бачить сенсу обговорювати з ФІФА і УЄФА кримський питання

Нагадаємо, в кінці липня РФС одноголосно прийняв рішення про включення трьох кримських команд до складу учасників російських змагань. Трохи пізніше севастопольський, сімферопольський і ялтинський клуби дебютували у розіграші Кубка Росії, а потім і в другій лізі першості.

Незважаючи на прохання ФФУ застосувати санкції щодо російської сторони, у ФІФА по суті остранились від проблеми, поклавши відповідальність за прийняття рішення на УЄФА. У Ньоні незабаром заявили, що не будуть визнавати виступи кримських команд у змаганнях під егідою РФС.

Додамо, що чітку позицію висловив і президент ФФУ Анатолій Коньков.

"З нашого боку будемо обговорювати єдино можливий у цій ситуації питання - міра покарання, яке повинна понести РФС за нелегітимно введення кримських клубів у свій склад", - заявив Коньков.

Раніше президент ФІФА Зепп Блаттер закликав не бойкотувати чемпіонат світу 2018 року, який пройде в Росії. На думку Блаттера, подібна практика ще ніколи не приводила до чогось конструктивного. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі