У Федерації баскетболу України пояснили, чому Фрателло залишиться біля керма збірної

Поділитися
У Федерації баскетболу України пояснили, чому Фрателло залишиться біля керма збірної Майк Фрателло може продовжити співпрацю зі збірної України © fiba.com
Збірна України невдало виступила на чемпіонату світу в Іспанії, завершивши змагання після групового турніру. Незважаючи на це, керівництво має намір продовжити співпрацю з американським тренером Майком Фрателло.

Головний тренер збірної України з баскетболу американський фахівець Майк Фрателло, найімовірніше, продовжить роботу з командою.

Незважаючи на невдалий виступ українців на світовому форумі, де вони припинили боротьбу на стадії групового етапу, в Федерації баскетболу України задоволені тим, як впорався зі своїм завданням Фрателло. За словами президента ФБУ Олександра Волкова, американець звичайно ж допустив ряд промахів, однак роботи без помилок не буває.

"Можна критикувати Фрателло, але наївно думати, що є у світі тренер, який все зробить без помилок. Якщо Майк буде згоден, ми з задоволенням продовжимо співпрацю. Зрозуміло, що на сьогоднішній день ми маємо незадовільний результат, ми не вийшли в плей-офф. Але сказати, що ми провалилися, теж не можна", - зазначив Волков в інтерв'ю виданню iSport.ua.

"Я нещодавно чув розмову Майка Фрателло та тренера збірної Хорватії Жасміну Репеши. І ось Репеша каже: "Майку, ти собі не уявляєш, що собою представляла збірна України раніше. Тобі великий комплімент, що ти з цих гравців зміг зробити команду, яку всі бояться в Європі і в світі", - пояснив свою позицію президент ФБУ, який і був ініціатором запрошення Фрателло на пост головного тренера три роки тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українському баскетболісту пообіцяли премію за яскраві слем-данки в матчах чемпіонату світу

Нагадаємо, що українці не зуміли пройти в 1/8 фіналу з двома перемогами в активі. Україну випередили збірні Домінікани, Нової Зеландії, Туреччини і США. Турки й американці - за більшою кількістю залікових пунктів, новозеландці і домініканці - за додатковими показниками. У підсумку "синьо-жовтим" не вистачило два ігрові очки, які вони недобрали в провальному поєдинку з Новою Зеландією.

Волков зазначив, що однією з причин поразки була незадовільна функціональна і фізична готовність центрових Кирила Натяжко та В'ячеслава Кравцова, які прибули у збірну як із зайвою вагою, так і не встигнувши відновитися після травми. Також вплинула на гру команди травма Сергія Гладиря.

"Є речі, що Майк не може закрити. Ну не може ж він скинути вагу Натяжко або вирішити за Кравцова, коли той буде робити операцію. Я не звинувачую того ж Славіка, але якщо ти професіонал, а баскетбол - це не твоє хобі, а твоє життя, то таке ставлення до справи потрібно швидше переглядати. Ну і, звичайно, все нам поламала травма Гладиря. Сергій виконував у команді таку роль, яку не можна компенсувати. Він швидкий, він завжди набирав мінімум десять очок і збирав близько шести підбирань за гру", - зазначив Волков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська збірна стала однією з наймолодших команд чемпіонату світу, а 17-річний атакуючий захисник Святослав Михайлюк - наймолодшим баскетолістом турніру. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі