У ФБУ виник конфлікт з "Будівельником"

Поділитися
У ФБУ виник конфлікт з "Будівельником" Гулямов не розуміє, як саме формувати бюджет клубу © ФБУ
Київський клуб поки не заявився в чемпіонат, а його президент не розуміє, що собою буде представляти українська першість.

Федерація баскетболу України не може домовитися з "Будівельником" про участь у наступному чемпіонаті України, який повинен пройти не під егідою Суперліги, а під егідою ФБУ.

Президент "Будівельника" Богдан Гулямов в інтерв'ю Tribuna.com підкреслив, що ФБУ не може сказати, скільки команд буде грати в чемпіонаті і якого рівня буде цей турнір: "Сьогодні федерація не може моєму клубу надати інформацію про остаточний склад учасників національного чемпіонату. Але я, як президент баскетбольного клубу, повинен володіти всім набором необхідної для діяльності клубу інформації, щоб контролювати доходну і видаткову частини бюджету, думати, як формувати його".

"Але не розуміючи кількості учасників, кількості кіл, саму систему проведення, я не знаю, на скільки ігор мені закладатися: на 20, на 30 та на 40? Це стосується всього: витрат на роботу арбітрів, групу підтримки, трансляцій, виїздів команди, питань оренди Палацу спорту. Я вже не кажу про комплектацію".

Також президент "Будівельника" підкреслив, що голова ФБУ Михайло Бродський просив направити лист щодо участі в турнірі. Але: "Никаких офіційних паперів я не подавав. Складається враження, ніби люди просять тебе поставити підпис, а потім вже розбиратися, під чим саме. На ходу придумаємо регламент, формат, комплекс ключових моментів, лише б провести що завгодно під своєю егідою. Це неправильно - у мене клуб-бренд, ми в такі ігри не граємо".

ФБУ відповіла Гулямову, заявивши, що до 15 вересня приймає заявки на участь у чемпіонаті. "На даний момент свою участь в чемпіонаті України не підтвердили "Будівельник", "Дніпро", "Дніпро-Азот", "Говерла", БК "Київ" і "Політехніка". Натомість Федерація баскетболу України отримала заявки на участь у чемпіонаті України від низки нових команд – це "Кремінь" (Кременчук), "Динамо" (Київ), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Запоріжжя" і новий зареєстрований баскетбольний клуб з Одеси", - йдеться в заяві.

Зазначається, що після засідання Президії ФБУ, яке відбудеться 24 вересня і на якому буде затверджено склад учасників чемпіонату, буде затверджений і календар. Також ФБУ заявила, що готова надати Гулямову відповіді на всі його питання, попросила "зберегти клуб-бренд і обов'язково розрахуватися з гравцями".

"Будівельник" відповів, розмістивши на своєму офіційному сайті 23 питання. У повідомленні говориться, що клуб не отримав вичерпні відповіді на них.

Нагадаємо, раніше президент ФК "Динамо" Ігор Суркіс виступив проти появи в Україні баскетбольного клубу з однойменною назвою. У ФБУ відповіли Суркісу, що реєструвати БК "Динамо" не доведеться, оскільки він був зареєстрований ще в 1999 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі