У чемпіонаті України з хокею зіграють дві команди з Вінниці

Поділитися
У чемпіонаті України з хокею зіграють дві команди з Вінниці © iSport.ua
Незважаючи на фінансові проблеми низки українських клубів, національна першість у сезоні-2013/14 все-таки відбудеться. Несподівано у чемпіонаті буде представлено двох учасників з вінницького регіону.

На проведених зборах представників клубів, керівництва Професіональної хокейної ліги та Федерації хокею України було затверджено попередню кількість учасників чемпіонату України-2013/14.

На сьогоднішній день свою участь у змаганнях подтвердлили п'ять клубів - київські "Компаньйон - Нафтогаз" та "Сокіл", вінницькі "Патріот" і "Гайдамаки", а також "Білий Барс" із Білої Церкви, який буде представляти систему донецького "Донбасу" в українському чемпіонаті. Відзначимо, що всі перераховані команди надали письмові підтвердження та заявки на виступи в лізі.

Два колективи в цьому списку - своєрідні новачки українських першостей, хоча і "Патріот", і "Гайдамаки" вже брали участь у національному чемпіонаті в різний час.

Поки під питанням участь у першості представників Львова та Харкова - клубів "Леви" і "Динамо". Можливо на змагання вдасться заявити і луганську команду - у вересні в цьому місті здається в експлуатацію льодова арена, на базі якої і буде створено професійний клуб. Участь луганчан у сезоні-2013/14 буде залежати від того, чи встигне керівництво колективу оформити всі необхідні документи, організувати початкову інфраструктуру, а також сформувати склад.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що фінансові складнощі змусили відмовитися від участі у чемпіонаті київський "Беркут". Також про складнощі із коштами говорили і в "Соколі", який, за деякими даними, позбувся свого головного фінансового донора в особі мільярдера Сергія Тарути. Тим не менш, у стані флагмана українського хокею відшукали можливість забезпечити необхідне для життєдіяльності фінансування.

Остаточний термін подачі заявок та документів встановлений на кінець серпня. В залежності від кількості команд-учасниць буде сформований формат змагань і календар ігор. !zn

Читайте також:

Володар двох Кубків Стенлі Руслан Федотенко повертається в Україну

Суперзірка НХЛ Ілля Ковальчук продовжить кар'єру в КХЛ

Північнокорейські хокеїсти зацікавлені у вступі в російську лігу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі